E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk tankını ABD füzesi vurmuş---

Türk tankını ABD füzesi vurmuş

Türk tankını ABD füzesi vurmuş
04 Şubat 2018 - 09:23 borsagundem.com

ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya verdiği silahlar, Afrin bölgesinde Mehmetçiği hedef aldı

Afrin’de PKK/PYD’li hainlerin ABD yapımı TOW tanksavar füzesiyle tankımıza yaptığı saldırıda 5 Mehmetçik şehit oldu. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında dün diğer bölgelerde de 3 askerimiz şehit düştü. Harekatın 15. gününde toplam 13 ocağa ateş düştü. TSK, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili haftalık değerlendirmesinde 900 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MEVZİLERE BOMBARDIMAN

Genelkurmay, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu isabet alan tankta bulunan 5 askerin şehit olduğunu bildirdi. Saldırıda şehit düşen Tank Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Ufuk Aktağ, , Fırat Karaca, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ve sözleşmeli er Nurullah Seçen’in ailelerine acı haber ulaştı. Saldırıyı düzenleyen teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri dün saat 17.52’de TSK’nın düzenlediği hava harekatıyla imha edildi.

KARAKOLA TANKSAVAR

Öte yandan harekat hattında yer alan Kilis Süngütepe’deki Saatli Hudut Karakolu’na teröristlerce tanksavarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Uzman Çavuşlar Ali Yılmaz ve Ahmet Bayram şehit düşerken, 6 asker yaralandı. Tanksavarlı saldırının ardından atışın yapıldığı bölge Türk savaş uçakları tarafından bombardıman altına alındı. Dün gün içerisinde Afrin kırsalındaki çatışmalarda da Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu şehit oldu. Bu arada geçtiğimiz Perşembe Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 21 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz tedavi gördüğü Hakkari’de şehit oldu.

ABD BAŞTAN AŞAĞI DONATTI

ABD’nin PKK’ya verdiği 5 bin tır dolusu silahın içinde tanksavarlar önemli bir yer tutuyor. Teröristlerin elinde 1000’den fazla tanksavar silahı olduğu tahmin ediliyor. Bu silahlar içinde Türkiye’ye bile satışı onaylanmayan son nesil tanksavar füzesi Javelin de bulunuyor. ABD yapımı AT-4 ve dünkü hain saldırıda kullanılan TOW tanksavar da PKK’lı teröristlerin elinde bulunduğu bilinen silahlar. Terörist PKK/PYD ayrıca ABD’nin verdiği Rus yapımı Konkurs ve Kornet gibi tanksavar silahlarına da sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 3 lü saç ayaklar05 Şubat 2018 03:31

    terörist devlet ABD. terörist lider TRUMP . terör ordusunun merkezi PENTAGON CIA ... terörist örgütlerin banisi de hamisi de ABD. bunların ikizi ve eküri İSRAİL ... sinsice bu iki devleti yeşerten büyüten ve palazlayan ise İNGİLTERE... HEPİNİZ KAHROLUN...

  • ali05 Şubat 2018 00:09

    Hükümet incirliği abd ordusuna kapatamıyorsa referandum yapsın milletin isteğini uygulasın

  • MİLLET......04 Şubat 2018 22:17

    abd uluslararası mahkemede teröre destekden yargılanması ve türkiyede şehit ailerine tazminat ödemesi ve hatay kilis illerine düşen roketlerin zarararları ceza ödemelidir. halkbank mahkeme tiyatrosun cezasına karşılık davaların acilen açılması gereklidir.

  • Bulut Sönmez04 Şubat 2018 20:31

    Bu saatten sonra abd den dost müttefik felan olmaz.Yani Türkiye ikinci bir kuzey Kore olmak zorundadır.Yıllardır incirlik vb. nato üstleri abd ye kullandırıldı , komşu ülkelerde binlerce masum insan öldü , suriyede ölmeye devam ediyor.Abd suriyede pyd bilmem ne onlarında dostu değildirOnları maşa olarak kullanıyor.Kullandıktan sonra onları da yok edecektir.Gerçek bu yani zaman bunu gösterecektir öreneği Türkiye düne kadar müttefik ayakları çıkarlar bitti maskeler düştü gerçekler ortada abd İrana ne kadar düşmansa Türkiyeye de o kadar düşmandır.Yani Türkiye ile müttefik olacak dost olacak bir gereği yok yani onların gözünde bütün Ortadoğu ülkeleri aynıdır yani.Bize torpil geçme gibi düşünceleri olamaz.

  • kurt04 Şubat 2018 20:08

    amerikanın üslerini kapatıp tazminat davaları acmamız hak dogmuş oldu bunca deliler varkem

  • Vatandaş04 Şubat 2018 16:30

    Abd artık müttefik değil düşman. Derhal tüm Abd üsleri kapatılmalı.

  • ıtri04 Şubat 2018 16:14

    savaş hukuku deyip, yalan söylemeyi mübah gören müslümanlar. Ahh siz ne biçim insanlarsınız?

  • Borsa04 Şubat 2018 15:19

    Bundan sonra Amerikaya dost muttefik ulke diyen herkesi kiniyorum.Dolayli yoldan Amerikayi uyarmak korkakliktir.Herkese anladigi dilden konusmak lazim.Sehitlerimize cocuklarim olmus gibi üzülüyorum ama ates dustugu yeri yakiyor.Allah ailelerine sabirlar version..

  • serkn04 Şubat 2018 15:12

    o silahlar verilmeddn once girilcekti 3000 tir ordu kurulduktan sonra degil

  • Yasin04 Şubat 2018 13:44

    Aslında tank savarların hepsini ele geçirme için bir fırsattır inşallah Mehmetçik askerimiz hepsini ele geçirir

  • demirkan 04 Şubat 2018 13:22

    HEDEFLER VOBİS LERLE YUKARIDAN UÇAK LARLA YOĞUN ŞEKİLDE BOMBALANMALI.ONDAN SONRA TANKLAR ASKERLER İLERLEMELİ.MÜMKÜN MERTEBE ASKERİ GERİDE TUTULMALI.

  • ...04 Şubat 2018 11:59

    rus silahı deılmı vuran ?

  • TÜRK04 Şubat 2018 10:22

    ABD SİLAHIYLA VURULUYOR SİLAHI VEREN KÖPEKLER BELLİ.TÜRKİYE BU KÖPEKLERE NEDEN DAVA AÇAMIYOR.LADİN ARABİSTANDA DİYE ABD ARAPLARIN KİRLİ DONLARINI BİLE ALMASI'MI

  • Faruk tiryaki 04 Şubat 2018 10:01

    Hic birini acimadan hepsini yerle bir edin. Serefsizleri hainleri bölücüleri teröristleri bu dünyadan acimadan silin.hadi türkün askeri, göreyim aslanlarim benim

  • fatih istanbul04 Şubat 2018 09:58

    Amerika birleşik devletleri Törörü destekleyen ve yardım eden törerist bir devlettir Amerika birleşik devletleri artık suriyede ırakta hedeftiir böyle olmalı Şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı