E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk özel sektörü 1.46 milyar dolar yatırım aldı---

Türk özel sektörü 1.46 milyar dolar yatırım aldı

Türk özel sektörü 1.46 milyar dolar yatırım aldı
29 Ağustos 2023 - 13:30 borsagundem.com

IFC, 2023 yılında Türkiye'de özel sektörün gelişimini desteklemeye 1,46 milyar dolar yatırım yaptı.

Dünya Bankası'nın özel sektör kolu olarak kurulmuş olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), 2023 mali yılında özel sektörün gelişimini desteklemek için Türkiye'ye 1,46 milyar doların üzerinde yatırım yaptı.

IFC stratejik öncelikleri doğrultusunda, 1 Temmuz 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında Türkiye'ye yaptığı yatırımlar ile ülkenin rekabet gücünü artırmaya, finansmana erişimi güçlendirmeye, cinsiyet uçurumunu gidermeye ve iklim değişikliğiyle mücadeleye odaklandı. Ayrıca, küresel ticaret finansmanı programına katılan bankalar aracılığıyla 966 milyon dolarlık sınır ötesi ticareti kolaylaştırdı.

Yapılan açıklamada, "IFC'nin bu zorlu dönemde Türkiye'yi desteklemesi büyük önem taşımaktadır. Ülke son depremlerin yaralarını sarmaya ve ekonomik belirsizlikle mücadele etmeye devam ederken, IFC Türkiye'de özel sektörün gelişimini desteklemeye ve önemli altyapı yatırımları yaparak, imalat sektörünü güçlendirerek, ihracatı destekleyerek ve kritik finansmana erişimi artırarak ülkenin rekabet gücünü artırmaya devam ediyor" denildi.

Yapı Kredi Leasing ve IFC, 120 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

 

IFC'ye büyük suçlama

 

IFC'den Tüpraş'a 100 milyon dolar kredi

 

IFC'den Şekerbank'a 180 milyon liralık kaynak

 

IFC: Türkiye’ye güveniyoruz

 

IFC`den Türkiye’ye rekor yatırım!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)