E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk-İş Genel Kurulu'na siyasileri davet etmedi---

Türk-İş Genel Kurulu'na siyasileri davet etmedi

Türk-İş  Genel Kurulu'na siyasileri davet etmedi
30 Kasım 2019 - 09:50 borsagundem.com

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, genel kurulda asgari ücretten çöp ithalatına her sorunun tartışılacağını vurguladı. Siyasilerin davet edilmediği Türk-İş 23. Olağan Genel Kurulu 5-7 Aralık’ta yapılacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 5-7 Aralık tarihlerinde yapılacak Türk-İş 23. Olağan Genel Kurulu’nda Türkiye’deki temel sorunların da masaya yatırılacağını açıkladı.

Genel kurulda, küresel ısınmadan vergi sistemine, kıdem tazminatından mülteci araştırmalarına farklı konuların konuşulacağını dile getiren Atalay, bu konuşmaların ve alınan kararlarının da kitap haline getirileceğini söyledi. Atalay şöyle devam etti: “Ocakta aldığımız ücreti aralık ayında almıyoruz. Taşeronda kadroya geçmeyenler var. Dünyanın çöp ülkesi olduk. Bundan 10 sene önce 4 bin ton alıyorduk, şimdi 33 bin ton. Tarım arazilerine inşaat yapmaya devam ediyorlar. Türk-İş gidip masada sözleşme yapıp para almanın ötesinde bir kurum. Bu sorunların hepsini konuşacağız.”

Genel kurula ilk kez siyasilerin çağırılmamasıyla ilgili de yorum yapan Atalay, siyasilerin gelip yarım saat konuştuğunu, bunun 25 dakikasını da siyasete ayırdığını hatırlattı.

TULUMUYLA OTURACAK
Kamu sözleşmesi ve asgari ücret görüşmelerinde yaşananların ardından yönetim olarak bu konuda karar aldıklarını belirten Atalay, “Siyasilere, ‘Bugün burada siyasi yok, biz varız’ diyeceğiz. En öne 35 sendikamıza üye 35 işçi, tulumuyla, şalvarıyla otursun. Yine bir erkek, bir kadın engelli işçi de oturacak. Kâğıt toplayanların başkanı da orada olacak. Kuruluşundan bugüne kadar Türk-İş’e kim hizmet etmişse, onlar da gelecek” dedi. Atalay ayrıca, genel kurulda engellilere 35 tane akülü araba hediye edileceğini açıkladı.

‘İŞÇİLERİN ALEYHİNE BİR ŞEY YAPMADIK’
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, son kamu sözleşmesinin imza töreninde, açık kalan mikrofondan duyulan “kapattık” sözlerine açıklık getirdi:

“Sözleşmeden taşeronlar da istifade etsin istiyorduk ama ‘sözleşmeden sonra mali konularla ilgili bir şeyde anlaşamazsın’ diyen bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi var. Biz ‘bunu kaldırın’ dedik. 4 saat süren görüşmede masadan kalkmayı bile düşündük ama iş öyle bir noktaya geldi ki, ‘bu sözleşme kamunun, taşeronun değil’ deyip imzalamak mecburiyetindeydik. O an bakan ‘Söyleyecek bir şeyin var mı’ diye sordu. Canlı yayın kesilince ben de ‘Ne konuşayım, taşeronla bu meseleyi karıştırmanın bir anlamı yok, kapattık’ dedim. ‘İşçiyi sattılar’ diye yazıldı. Biz işçinin alehine bir şey yapmayız.” Sena Yaşar / Cumhuriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Genel bakış01 Aralık 2019 00:59

    Asgari ücretin pek savunulası bir yanı yok.  Ancak bir takım gerçekleri de asla göz ardı edemeyiz!  Türkiye olarak , Çin,  Hindistan  gibi işçiliğin çok düşük olduğu ülkeler olan Asya ile yüksek refah seviyesini tutturmuş  Avrupa arasındayız!  Mukayeselerin  sonu gelmez ancak Avrupa da temel gıda maddeleri de gerçekten çok pahalı bizim yüzüne bakmadığımız zeytinler meyveler öyle hiç ucuz falan değil!   Domuz  eti yediklerinden ette sorun yok!  Şimdi  olmadı taşırım fabrikalarımı  diyen malum işverenler güruhu da ortada!   İşveren kazanıyorsa asgari  ücretin  fazlasını da vermelidir!  Veren var.  Vermeyenler çoğunlukta maalesef!  Onca teşvike rağmen sgk indirimi vs. sadece bir müddet için işçiyi kullanan ve kapı dışarı eden vergi ödemeyenin de bir müddet sonra  belasını buluyor.

  • muhalif30 Kasım 2019 21:26

    Türk İş sarı sendika başkanı gizli akepeli bu adam işçinin hakkını yedi Allah sorsun!

  • Ziya01 Aralık 2019 01:19

    Tamam asgari ücret 3000 tl olsun!  Ertesi gün kiralara gıda ürünlerine en az % 40-50 zam yapacak olan şerefsizler sırada bekler.  Savunduğumdan falan değil bu kahpe  düzen Dünyanın her yerinde böyle.

  • İşçi30 Kasım 2019 11:02

    İşçi aleyhine birşey yapmamislar. Tüpraş toplu sözleşmesinde YHK ve Petrol işle beraber: enflasyonun yarısı aldığınız zamcık, bütün sosyal hakların gasp edilmesi neydi.

  • Bk30 Kasım 2019 10:25

    Dünyanı en zengin ikinci kadının çöp geri dönüştürerek zengin olması gerçeğinden uzak bir şekilde gerizekalı bir şekilde konuşacaksanız ne diyim çöp ara maldır neyi çöp olarak görüyorsunuz mesela demir çelik atıkları onlar da mı çöp o 33 bin tonun yüzde 90 ı büyük ihtimal demir çelik atığıdır.sendika başkanı çok şey biliyormuş gibi konuşmasın bir şey bildikleri yok

  • İşci30 Kasım 2019 10:16

    Hepiniz şovmensiniz anamızı aglattınız 40 yaşından sonra ne belimiz tutar oldu ne dizlerimin evimize 3 kuruş daha fazla para girsin diye gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz siz gerçekten bizim hakkımızı savunsaydınız ben sabah 8.30 da işe gider akşam 18.30 evime giderdim hafta sonlarında çocuklarıma aileme zaman ayırırdım askeri ücret açlık sınırının altında ama siz bunu kağıt üzerinde üstünde gösteriyorsunuz o asgeri üçreti düzenleyeninde sizinde ALLAH BİLDİGİ GİBİ YAPSIN

  • İşçi30 Kasım 2019 14:05

    Ulan ne kolay demi okula gitseydin zamanında ben okula giderken benim babam 3 işte birden çalışıyordu bu şekilde ilk okulu zor bitirdik hayat herkeze adaletli davranmıyor. Şu an okuyupta ortada kalanlarıda görüyoruz hepsi işsiz dayısı varsa ayrı tabi.

  • Bk30 Kasım 2019 10:32

    Okula gitseydin Zamanında hem yazmayı öğrenirsin bir de daha kalifiye olduğun için daha iyi bir işin olurdu.asgari ücretin patrona maliyeti 3000 lira sen 3000 lira eder misin işe yeni giren genç birisi ayda 3000 lira eder mi.sendikanın açıkladığı açlık sınırı sahtedir.wageindicator gerçek bir kuruluştur onunkiler gerçektir.sendika her fırsatta yalan söylemektedir