E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTurizm'in yıldızı Türkiye olacak---

Turizm'in yıldızı Türkiye olacak

Turizm'in yıldızı Türkiye olacak
29 Aralık 2019 - 13:59 borsagundem.com

2020’de turizm hareketi Türkiye geneline yayılırken, Avrupa gibi kaynak pazarlar dışında yeni pazarlarda da artış sürecek. Yerli turist ise yıl geneline yayılan ilgisini canlı tutacak

Türkiye, bir yandan yurt içi turizmde artan ivmeyi korumaya çalışırken, diğer taraftan yabancı tur operatörlerinin giderek artan sayıda getirdiği turiste alternatifler sunuyor. Dünyanın önemli bir turizm merkezi olan Türkiye, 2020’de pek çok milletten gelen turist sayısında yeni rekorlar kırarken, yanı sıra turizm gelirini de yüzde 10-15 arasında artırmaya odaklandı.

Dünyanın en eski tur operatörü Thomas Cook’un iflası, Türkiye’nin yabancı turist için gelecek vizyonu konusunda endişelere neden olurken Kültür ve Turizm Bakanlığı iflas sürecinin resmileşmesiyle birlikte hazırladığı anlaşma çalışmalarını hızla hayata geçirmişti. Millyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, Thomas Cook’un Türkiye için ayırdığı 850 bin koltuğun yerine mevcut dönemde 1.3 milyon yeni koltuk devreye alındı. Yeni kapasiteler EasyJet, TUI, jet2.com, British Airways, THY ile SunExpress’ten sağlanacak. Koltuk kapasitelerini ise yabancı tur operatörleri tarafından doldurması bekleniyor.

Pek çok bölgeden Türkiye’ye olan talep, uluslararası tur operatörlerinin operasyonlarını Türkiye’ye çevirmelerinde etkili oluyor. Yeni koltuk kapasitelerinin yanında, Türkiye’de İstanbul ve Antalya dışındaki merkezlere de direkt uçuşlar planlanıyor.

Türkiye, yabancı turiste sunduğu turizm alternatifleriyle birlikte her bölgede ve her şehirde yeni merkezlere turist çekiyor.

Bu turizm hareketinin önemli bir ayağını ise yerli turist oluşturuyor. Türkiye’nin turizm master planında önemli bir yere sahip olan yerli turistin hareketi, turizmi Türkiye geneline ve 12 aya yaymak konusunda büyük destek veriyor. Yerli turist erken rezervasyon sistemine giderek artan ilgisiyle kıyı şehirleri doldururken Karadeniz’den Güneydoğu Anadolu’ya kadar her mevsim yoğunluk oluşturuyor.

RUSYA YİNE ÖNDE

Son turizm verisi olan Türkiye’nin 2019 Ocak-Ekim döneminde en çok ziyaretçi gönderen ülkeler 6.7 milyon ile Rusya, 4.6 milyon ile Almanya, 2.4 milyon ile İngiltere oldu. Türkiye’nin önemli tanıtım faaliyetlerinin odak noktasında olan yakın ülkelerden ise 2019’da verimli dönüş alındı. Bu ülkelerin başında ise Polonya var. Polonya’dan Türkiye’ye yılın 10 ayında gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 850 bine yaklaştı. Romanya’dan gelen turist sayısı da yüzde 20 artışla 700 bin oldu.

2020 TERCİH TÜRKİYE OLACAK

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, uçak talepleri ve rezervasyonlara bakıldığında 2020’de yabancı turistin Türkiye tercihinin çok iyi göründüğünü söyledi.

Tur operatörü tarafında ise Hollanda, Belçika gibi Benelüks Ülkelerinden iyi bir dönüş olduğunu anlatan Karaer şu bilgileri verdi:
“2020 için Türkiye’nin turizm sezonuyla ilgili her şey gayet olumlu. Bizim sunduğumuz uçak kapasitesi anlamında da artış var. Almanya’da yüzde 40 bir artışı pazara sunduk. Hollanda ve Belçika tarafından yüzde 15 artış yaptık. Türkiye’de turizmin kalbi Antalya’da atıyor. Bu yıl yabancı turist sayası 15 milyonu geçiyor. Ağırlığını Rus pazarı oluşturdu ama amacımız Avrupa pazarında da artışın olması ve homojen bir şekilde dağılması.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H.Polat29 Aralık 2019 19:55

    Yabancilar icin bedava tatil. Paralari degerli. Neden gelmesin. Ama yerli turiste her sey kazik fiyata.

  • Alp29 Aralık 2019 19:41

    Ucuzuz ucuz. Paramız pul oldu. Bunlar yüzünden biz gidemez olduk tatile. Adam gibi otel yok 7 bin altına. O turizmciler yine dönüp dolaşıp kalacaksınız bigün yerli turiste yine..

  • ...29 Aralık 2019 18:42

    En ucuz güvenli ülke Türkiye... TL nin  6 kat arttığı can güvenliğinin olduğu ülke bilen varsa lütfen yazsın Oraya gidelim ... Ortadoğuda bazı ada ulkeleri var oralar çok çok ucuz Türkiyeden ama can güvenliği sorunu var. Neresi ucuz yazın gidelim. PAramızın 6 ya katlandığı bir ülke iyi tatil olur

  • Vb29 Aralık 2019 18:34

    can güvenliği yok yaw , nasıl gelirler...K.K. (6) 

  • Gelen29 Aralık 2019 17:36

    Beleş oldu onlara göre. Hizmet var huzur var oldukça ucuz oldukça gelirler.

  • Kerim30 Aralık 2019 00:20

    Hodukler hoduk oldugu icin yunanistana gider

  • mantık29 Aralık 2019 20:57

    Bizim paralı hödükler neden Yunanistan a gidiyor?