E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTsakalotos'tan acil kredi mektubu---

Tsakalotos'tan acil kredi mektubu

Tsakalotos'tan acil kredi mektubu
08 Temmuz 2015 - 23:22 borsagundem.com

Tsakalotos ülkenin acil kredi ihtiyacının karşılanması için ESM'ye mektup yazdı

Yunanistan'ın, Euro Bölgesi'nin kurtarma fonu Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) 3 yıllık program için resmi başvurusunu yaptığı bildirildi. Söz konusu program çerçevesinde, ülkenin acil kredi ihtiyacının karşılanması için, Tsakalotos ESM'ye mektup yolladı.

Tsakalotos, ESM üst yöneticisi Klaus Regling'e gönderdiği mektupta istenilen acil kredinin Yunanistan'ın borç yükümlülüğünü karşılamak ve finansal sisteminin istikrarını garantiye almak için istendiğini yazdı.

Mektupta, orta ve uzun vadeli programla tutarlı olarak Yunanistan'ın kapsamlı bir reform yapmaya kararlı olduğu, finansal istikrar, mali sürdürülebilirlik ve ekonomik büyüme alanlarında bir dizi önlemler uygulanacağı belirtildi.

Tsakalotos’un mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Bu program kapsamında vergi ve emeklilik reformlarıyla önlemler dahil olmak üzere gelecek hafta başında bir dizi tedbirler almayı öneriyoruz. Yunan hükümeti en geç perşembe günü kapsamlı ve spesifik reform ajandasını sunacak. Biz ayrıca bu program kapsamına ekonominin daha da güçlendirilmesi ve modernize edilmesi için ek eylem planlarını da bu programa dahil edeceğiz.

Yunanistan bütün kreditörlere karşı tüm mali yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeye kararlıdır. Borçlarımızı temizlemek bankacılık sisteminin sıkıntılarını çözmek, likidite sorununu aşmak ve yaklaşan yükümlülüklerimizi yerine getirmek için biz Euro Bölgesi devletlerinden kredi talebimizin aciliyetini taktirlerine sunuyoruz. Biz Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması kararlılığımızı yineliyor, bir üye devleti olarak Euro Bölgesi'nin kurallar ve düzenlemelerine saygı duyuyoruz. Biz, acil kredi isteğimizin olumlu olarak kısa sürede karşılanmasını dört gözle bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)