E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Macron'a öfke kustu---

Trump, Macron'a öfke kustu

Trump, Macron'a öfke kustu
13 Kasım 2018 - 15:21 borsagundem.com

Fransa lideri Macron'a öfkesi dinmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "I. ve II. Dünya Savaşı'nda Almanlar Fransa'dan nasıl çıkarıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamıştınız" diye yazdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa lideri Emmanuel Macron'a öfkesi dinmiyor.

Avrupa ordusu kurulmasını isteyen Macron'a bir kez daha hedef alan Trump, Twitter hesabından I. ve II. Dünya Savaşı'ndaki Alman işgalini hatırlattı:

"Emmanuel Macron Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'dan korumak için Avrupa kurulmasını öneriyor. Ancak I. ve II. Dünya Savaşı'nda Almanlar Fransa'dan nasıl çıkarıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamıştınız. NATO için öde veya hiçbir şey."

Hafta sonu Paris'te bir araya gelen liderler, Avrupa ordusu ve NATO'ya yapılacak ödemeler konusunda yumuşama sinyali vermişti. Ancak Trump görüşmeden saatler önce Macron'un önerisini 'aşağılayıcı' bulduğunu söylemişti.

20 Ocak 2017 tarihinde ABD başkanlık koltuğuna oturan Trump, başından beri NATO'daki Avrupalı müttefiklerinden daha fazla ödeme istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • South Park 13 Kasım 2018 16:41

    Adam sağlam laf çakmış.

  • Mehmet13 Kasım 2018 16:38

    trump car car ötüyor.  amerikanolar zamanında almanları fransada karşılamasaydı, alamanlar amerikalıları washington'da karşılardı. abd savunmasını avrupa uzerinden yaptı. yapmasaydı da görseydik. abd alamanca konusuyor olurdu.!

  • racon13 Kasım 2018 15:28

    Adam haklı.Keşke bizde Trump gibi vatansever bir lider olsa. 

  • var13 Kasım 2018 17:38

    Daha vatanseveri var, ne kadar vatansever olursa o kadar aşağılanmaya çalışılır.