E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Biden'a karşı 'tek rakip' kaldı---

Trump, Biden'a karşı 'tek rakip' kaldı

Trump, Biden'a karşı 'tek rakip' kaldı
07 Mart 2024 - 01:02 borsagundem.com

Donald Trump, aynı partiden rakibi Nikki Haley'in ön seçim yarışından çekilmesinin ardından 2024 seçimleri için Cumhuriyetçilerin 'tek adayı' olarak seçim yarışına devam edecek.

Eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley, 'Süper Salı' olarak adlandırılan 15 eyalette birden yapılan ön seçimlerde aldığı ağır yenilginin ardından başkanlık kampanyasını askıya aldı. Trump, bu gelişmenin ardından Cumhuriyetçi Parti'nin tek adayı olarak kaldı.

Haley, Trump'ı desteklemeyenlerin oylarını kazanma görevinin artık Trump'a ait olduğunu belirtti. Ayrıca, kampanyasını askıya almanın zamanının geldiğini ve hiçbir pişmanlığı olmadığını ifade etti. Geçmişte iki eyalette birinci olan Haley, Cumhuriyetçi Parti'de ön seçim kazanan ilk kadın aday olarak tarihe geçti.

Haley'nin kampanyasının ayrıntılarına bakıldığında, Trump'ı Başkan Joe Biden'ı yenemeyecek kadar "kaos ve kişisel kinle dolu" olarak nitelendirdiği görülüyor. Ayrıca, 75 yaşın üzerindeki siyasetçiler için yeterlilik testleri yapılması çağrısında bulunmuş ve Trump'a karşı açılan ceza davalarını siyasi amaçlı olduğunu iddia etmişti.

Donald Trump, salı gecesi Cumhuriyetçilerin arkasında birleştiklerini duyurdu, ancak Nikki Haley'in sözcüsü Olivia Perez-Cubas, birliğin sadece duyuru ile sağlanamayacağını belirtti. Perez-Cubas, Trump'a yönelik endişelerini dile getiren birçok Cumhuriyetçi seçmenin olduğunu ve partinin başarısı için bu endişelerin giderilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Eski başkan Trump, Cumhuriyetçi adaylığını garantilemek için gerekli delege sayısına ulaşmak için ilerliyor. Alabama, Teksas ve California gibi eyaletlerde büyük zaferler elde ederken, Alaska, Arkansas, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Utah ve Virginia'da da birinci sıraya yerleşti.

Ancak, Trump'a karşı hala bazı Cumhuriyetçi önseçmenler arasında hoşnutsuzluk bulunuyor. Virginia ve Kuzey Carolina'daki seçmenlerin bir kısmı, Trump'ın başkan olmaya uygun olmadığını düşünüyor. Bu nedenle, eski başkanın Cumhuriyetçi adaylığını matematiksel olarak garantilemek için önümüzdeki haftaya kadar beklemesi gerekebilir.

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan Samoası hariç tüm eyaletlerde ön seçimleri kazandı. Kazandığı eyaletler arasında Alabama, Arkansas, California, Colorado, Iowa, Massachusetts, Maine, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont ve Virginia bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Michigan'daki ön seçimlerde, 100 binden fazla seçmen Gazze'deki savaş protestosunun bir parçası olarak, görevdeki başkan yerine "aday olmayanlar" için oy kullandı.

Benzer şekilde, Salı günü Minnesota'da "kararsızlar" oy oranlarının yaklaşık yüzde 20'sini aldı; özellikle Minneapolis'in çevresindeki bölgelerde bu oran daha yüksek oldu.

Yüksek Mahkeme Trump'ı seçimlerden men edebilir

 

Son seçim anketi açıklandı: Biden mı, Trump mı?

 

Trump'tan emlak dolandırıcılığı davasında 100 milyon dolar teminat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.07 Mart 2024 05:02

    DONALD JOHN TRUMP'UN İMZASINDA d harfi küçük olunca DECCALd GİBİ OKUNUYOR(İMZASINDA O HARFİ E ŞEKLINDE N HARFİNİ CC ŞEKLİNDE YAPMIŞ) BİRİNCİ BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE FAZLA SORUNLU OLMASA DA İKİNCİ DEFA SEÇİLIR İSE ???