E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor: 1 - Galatasaray: 5---

Trabzonspor: 1 - Galatasaray: 5

Trabzonspor: 1 - Galatasaray: 5
21 Ocak 2024 - 21:05 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 21. hafta maçında Trabzonspor'u deplasmanda 5-1 yendi

Trendyol Süper Lig'de 21'inci hafta karşılaşmasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Galatasaray bu galibiyetle puanını 54'e yükselterek, zirve yarışındaki yakın rakibi Fenerbahçe ile puanını eşitledi. Trabzonspor ise aldığı mağlubiyetle 37 puanda kaldı.

Sarı-kırmızılılarda goller 13 ve 60. dakikalarda Zaha, 64. dakikada Kaan Ayhan, 80 ve 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Trabzonspor'un tek golünü ise 79.dakikada Enis Destan kaydetti.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Skorun şık olmadığını belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Bugün oyunu değerlendirecek olursak ilk yarı itibariyle dengede giden bir oyun vardı. Fazla bir şey vermiyorduk belki fazla bir şey üretemiyorduk. Özellikle topa sahip olmada rakip sahaya geçtiğimizde çabuk kayıplarımız oluyordu. Bugün ilk yarıda arkamıza kaçırdığımız ceza sahası içerisinde rakibe çok uzak kaldığımızda yediğimiz bir gol var. Oyun o anlamda hep dengede gitti ilk yarı itibariyle. Bir şekilde oyuna ortak olmak istiyorduk.  İkinci yarı itibariyle Bakasetas'ı oyuna alacaktık. Belki biraz daha topa sahip olabiliriz diye, o arada 2'inci golü yedik. 2,3 ve 4 ayağımızda çıkarken hatta orta sahalarda çok basit kayıplarla özellikle bizim takım kompakt olmadığı sürece hiçbir maçta olmadığı sürece bireysel savunma çok net ortaya çıkıyor. Bugün itibariyle de baktığında 2, 3 ve 4'üncü goller ayağımızdaki toplar, çok basit kayıplar. Rakip de bizi kompakt değil geniş yakaladı ve vuruş yapmalarına müsaade ettik. Artık oralarda daha yakın, daha doğru yönlendirmeler daha sıcak temasların olması gerekiyor. İyi olmadı. Oyunun içinde inişler, çıkışlar var. Mağlubiyet tabii ki olabilir oyunun içinde vardır ama büyük camianın bu şekilde olmaması lazım. Tarihinde buna benzer mağlubiyetler çok az olsa da vardır. Şık olmadı, tabi ki hayat devam ediyor, bunu telafi etmek hem oyuncu grubunun hem bizim elimizde olan bir şey" ifadelerini kullandı.

"HERKES ÜZÜNTÜLÜ, BİZ DE ÜZÜNTÜLÜYÜZ"

Üzüntülü olduklarını kaydeden Avcı, "Dört gün sonra bir lig müsabakası daha var. Hemen toparlanıp buradan çıkıp, bizim gerçekçi oyuna dönüp, hareket etmemiz gerekiyor. Bizim ulaşılabilir hedefimizi daha evvelden de açıkladık. Bugüne kadar 12 maç 25 puan toplamıştık geldiğimizden itibaren. Avrupa Kupalarına gitmek, 3'üncülük hedefinin bizim için ulaşılabilir bir hedef olduğunu söylemiştim. Bugün itibariyle baktığımızda bugün şık olmasa da yakışmasa da skor ve oyun 3'lük hedefinde şu an itibariyle oturuyoruz. Kafamızı buradan kaldırıp bu hedefi en iyi şekilde yakalamak için tekrar yolumuza devam etmemiz lazım. Taraftarlarımızdan bu anlamda özür diliyoruz. Buraya kadar geldiler, bize destek oldular. Herkes üzüntülü, biz de üzüntülüyüz. Ama yarından itibaren kafamızı kaldırıp çalışmaya devam etmek zorundayız. Rakibi tebrik ediyoruz. Biz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BAKASETAS İLE KONTAĞIMIZ SÜRECEK"

Bakasetas'ın takımdan ayrılacağına ilişkin de konuşan Avcı, "Bakasetas'ın transferi de bugün itibariyle gerçekleşti. Bizden ayrıldı. Yaptığı hizmetlerden dolayı ona teşekkür ediyoruz. 122 tane resmi müsabakaya çıkmış Trabzonspor'la. Bunların 100 tanesinde beraberdik. Önemli duygular yaşadık. Son güne kadar çok etik ve düzgün davranarak hareket etmiştir ona teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yaşamında sağlıklı bir biçimde başarılar diliyoruz. Bakasetaas ile kontağımız devam edecektir" dedi.

"VERİLEN KARARLAR TAMAMEN ÖMÜR'ÜN KAZANILMASINDAN YANADIR"

Takımdan ayrı çalışacakları açıklanan oyuncuları Adülkadir Ömür ve Umut Bozok ile ilgili soruya Abdullah Avcı, şu yanıtı verdi: 

"Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok ile ilgili olarak, 'kadro dışı mı' diyelim ona başka bir şey mi söyleyelim. Abdülkadir Ömür, Trabzonspor'un akademisinden çıkmış son dönemlerin en yetenekli oyuncularından bir tanesi. Trabzonspor'da bütün kupaları kazanmış ve önemli katkılar sağlamış. A Milli Takım'da hizmet etmiş etmeye de devam edecektir. Böyle bir oyuncumuz. Aslında kulübün içindeki adı da Ömür Avcı'dır. Öyle bir ilişkimiz her şeyi paylaştığımız iletişimimiz olan birisidir. Hepimiz için benim, sizin, kulüp içi çalışanlar, profesyoneller için zaman zaman fiziksel ve zihinsel yorgunluklar olabilir. Bunu çok anlayışla karşılayabiliriz. Ömür de bence bu süreçte bunu yaşıyor. İnişleri-çıkışları, dalgalanmaları yaşıyor. Bazen alanından çıkmak, bazen başka yerde bulunmak bazen kendine soru-cevap yapmak, bazen destek almak, fikir alışverişi yapmak. Belki zihinsel ve enerjisini toparlayacağı bir durumu oluşturmak için yönetimimizle beraber, başkanımızla beraber verdiğimiz bir karar aslında. Abdülkadir Ömür'ü daha iyi nasıl kazanabiliriz. Oyuncuyu kaybetmek insanı kaybetmek çok kolay ki benim hayatımda kadro dışı diye bir kelime çok yoktur gibi. Yapılan konuşmalar, verilen kararlar tamamen Ömür'ün kazanılmasından yanadır. O bizim evladımızdır. Sevmeye devam edeceğiz. Yarın bir gün profesyonelliklerde ayrılmalar da olacak ama bizim dostluğumuz her zaman devam edecek. Ömür'le ilgili alınan karar budur. Kadro dışı kelimesi benim için doğru bir kelime değil"

"PERFORMANSTA İNİŞLER, ÇIKIŞLAR OLABİLİR"

Abdullah Avcı, Umut Bozok'la ilgi de "Umut 2 sene evvel benim dönemimde buraya alınan bir oyuncudur. Bazen performansta inişler, çıkışlar olabilir. Enis Destan'ı da ben aldım ama bugün performansı yukarı doğru çıkabiliyor. İnsanlar ayrılmak isteyebilirler bulundukları kurumlardan. Ben de geldiğimde ayrıldığım zamanlar oldu. Yönetici ayrılabiliyor, futbolcular ayrılabiliyor, profesyoneller ayrılabiliyor. Ayrılma isteğine her zaman saygımız vardır ama ayrılana kadar oyuncuların işlerini sonuna kadar yüzde 100 yapma durumları vardır; çünkü profesyonel mukaveleleri vardır. Onun için o sürecin biraz sancılı olduğundan, sağlıkla bir sakatlığının olmadığından, biz de Umut'un bu şekilde eğer gidecekse de kulübün menfaatleri doğrultusunda nasıl bir hareket yapılması gerektiği, onu da bu şekilde ayırmış olduk"  ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Trabzon'da zirveyle puan farkını kapadı

OKAN BURUK: OYUNCULARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Birçok oyuncusunun farklı mevkilerde oynamasına rağmen ellerinden geleni yaptığına dikkat çeken Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maçın başı özellikle Trabzonspor'un yine uzun toplarla direkt oyunla oynayacağını biliyorduk. Burada ikinci toplar önem kazanıyordu ilk yarı bunu çok fazla yaptılar. 1-0'lık üstünlük belki ilk yarının son 10-15 dakikası çok iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Onun dışındaki oyunumuzun özellikle ikinci yarıya başlangıcımız, devamımız ve sonrasında girdiğimiz pozisyonlar attığımız gollerle maçı hak ettiğimizi düşünüyorum. Tabi ki Trabzonspor'da bir tepki verdi oyun içerisinde kalmaya ve skora yaklaşmaya çalıştı. Ama genel olarak baktığımızda daha üstün olan takım bizdik. Bugün sonlandırmayı iyi yaptık. Galatasaray takımı çok fazla pozisyona giriyordu ama sonlandırmayla ilgili problem yaşıyordu. Bugün bunu iyi bir şekilde başardık. Galatasaray taraftarı her zaman yanımızda burada da yanımızdaydılar, onlara teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti onlara hediye etmek istiyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bugün birçok oyuncu farklı mevkide oynasa da kendileri için en iyisini yapmaya çalıştılar, takım için çalıştılar. Ve çok önemli bir galibiyete imza attılar" dedi.

"GALATASARAY TARAFTARINA TEKRAR KENETLENME ÇAĞRISI YAPACAĞIM"

Camiasına kenetlenme çağrısında bulunan Buruk, "Uzun zamandır Galatasaray takımımın tabii ki sosyal medya üzerinden de birçok şekilde yıpratılmaya çalışıldığını net bir şekilde bilmiyoruz. Ama bu akşam özellikle her oyuncumuzun ve kadromuzun ne kadar değerli olduğunu gösterdik. Oynadıkça hepsinin çok daha iyi performansı vereceğini göstermiş olduk. Bu gece de bizim için önemli. Ben Galatasaray taraftarına tekrar kenetlenme çağrısı yapacağım. Her zaman yanımızdalar; ama camia olarak da takım olarak da taraftarımızla birlikte yine geçen seneki yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Onların tekrar takımımızın yanında en güçlü şekilde olmalarını istiyorum. Biz de onlar için sahada elimizden geleni yapacağız" ifadelerinde bulundu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

6'ncı dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasıyla ceza alanına doğru sokulan Zaha'nın yerden sert şutunda top kaleci Uğurcan'da kaldı.

13'üncü dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanada uzun gönderilen pasla buluşan Barış'ın çizgiden çevirdiği topa Zaha yatarak vurdu; yere de çarpan top, Uğurcan'ın yanından filelere gitti: 0-1.

30'uncu dakikada sağ kanattan hızla çıkan Boey'in ortasında topla buluşan Zaha, ceza alanı içinden sert vurdu; top savunmaya çarparak direk dibinden kornere çıktı.

Galatasaray, Trabzon'da farklı kazandı

33'üncü dakikada Hüseyin'in kafasından seken topla buluşan Kaan Ayhan'ın ceza alanına ortasına Barış uzanarak kafa koydu; top üst direğe çarparak auta gitti.

39'uncu dakikada sağ kanattan ilerleyen Bardhi'nin ceza alanı içine yerden ara pasında Fountas dokundu; öne çıkan Muslera topu çelerek tehlikeyi önledi, topu savunma uzaklaştırdı.

45+3'üncü dakikada hücuma kalkmak isteyen ev sahibi ekipten Berat'ın ayağından topu alan Mertens'in ceza sahasına girerek sert vurdu, kaleci Uğurcan gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk takımın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

61'inci dakikada konuk ekip farkı 2'ye yükseltti. Kerem Demirbay'ın yerden pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Zaha'nın yerden şutunda meşin yuvarlak ağlarla gitti: 0-2.

64'üncü dakikada Galatasaray bir gol daha buldu. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Wilfried Zaha, geriden gelen Kaan Ayhan'ın önüne topu bıraktı. Kaan Ayhan'ın ceza alanı sağ çaprazdan yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 0-3.

79'uncu dakikada Trabzonspor farkı 2'ye indirdi. Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde ceza alanı içinde topla buluşan Enis Destan'ın plasesinde meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-3.

80'inci dakikada konuk ekip, farkı tekrardan 3'e yükseltti. Ndombele'nin pasında, ceza alanı sol çaprazında buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda direğe çarpan top filelerle buluştu: 1-4.

90'ıncı dakikada Tete'nin ceza alanı içinde pasıyla buluşan Zaha'nın düzgün vuruşunda savunmadan da seken top ağlara gitti. VAR incelemesi sonucu hakem Abdülkadir Bitigen, pozisyon öncesi Barış'ın Mehmet Can'a faul yaptığını tespit ederek golü iptal etti.

90+5'inci dakikada Icardi'nin pasında ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Tete, pasını bekletmeden Kerem Aktürokoğlu'na verdi. Bu oyuncunun yakın mesafeden yaptığı vuruşta top ağlara gitti: 1-5.

Karşılaşma Galatasaray'ın 5-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

AVCI'DAN 1 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 21'inci haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Antalyaspor karşılaşmanın 11'ine göre 1 değişiklikle sahaya çıktı. Bordo mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı, savunmada Mehmet Can Aydın'ın yerine Hüseyin Türkmen'e görev verdi. Hüseyin Türkmen bu değişiklikle bu sezon ilk kez ilk 11'de forma şansı buldu.

TRABZONSPOR'DA 7 EKSİK

Hafta içi Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok'un kadro dışı bırakıldığı Trabzonspor'da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet, Pepe ve Onuachu ile sakatlıkları süren Orsic ile Denswil bugünkü maçta forma giyemedi.

GALATASARAY'DA EKSİKLER

Konuk ekip Galatasaray'da geçirdiği ameliyat sonrasında tedavisi süren Sergio Oliveira, Afrika Kupası'nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu ile Angelino kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılı takımda en son oynanan Kayserispor maçı 11'ine göre; Tete, Halil İbrahim Dervişoğlu ve Ndombele yedek kulübesinde maça başladı. Kerem Aktüroğlu, Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan ise 11'de yer buldu.  Sarı kırmızılılarda oynayıp oynamayacağı merakla beklenen oyuncular Icardi ve Sanchez ise maça yedek kulübesinde başlayıp, ikinci yarı forma şansı buldu.

BORDO MAVİLİLERDEN MAÇA İLGİ

Trabzonspor taraftarları maça ilgi göstererek, Papara Park'ta tribünleri doldurdu. Bordo mavili taraftarlar, tribüne; "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı pankart astı. Ev sahibi ekip, bordo mavili bayrakları dalgalandırarak takımlarına destek oldu.

SARI KIRMIZI TARAFTARLAR TRİBÜNDE

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, kulüplerin talebi doğrultusunda tribüne alınmasına karar verilen konuk ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan tribünü doldurdu. Yaklaşık 2 bin Galatasaray taraftarı, misafir tribünden takımlara destek verdi.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Karşılaşma öncesinde stadyumda, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerince, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyelerine yemek verildi. Yemeğe Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Galatasaray 2'nci Başkanı Metin Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Karşılıklı olarak başarı dileklerinin ardından Başkan Doğan tarafından Metin Öztürk'e günün anısına plaket de takdim edildi.

ABDÜLKERİM BARDAKCI MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Sarı-kırmızılı ekipte savunma hattının önemli isimlerinden Abdülkerim Bardakcı, yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Maçın 43'üncü dakikasında yaşadığı sakatlıktan dolayı kenara gelen 29 yaşındaki futbolcu, 45'inci dakikada yerini Davinson Sanchez'e bıraktı.

Öte yandan karşılaşmayı oyundan çıktıktan sonra kulübede takip eden Abdülkerim Bardakcı, bir pozisyonda hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördü ve ligin 22'nci haftasındaki İstanbulspor maçında cezalı duruma düştü.

AVCI'NIN TRABZONSPOR'U İÇ SAHADA İLK KEZ 5 GOL YEDİ

Öte yandan bordo-mavili ekipte ikinci dönemini yaşayan tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı, iç sahada ilk kez bir maçta kalesinde 5 gol gördü. Ayrıca Galatasaray, lig tarihinde Trabzonspor'a konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 5 gol kaydetti.

Galatasaray, kupada 4 golle turladı

 

PFDK'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye para cezası

 

İşte Galatasaray'ın yeni 10 numarası...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)