E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTotal'in Demirören'e devri onaylandı---

Total'in Demirören'e devri onaylandı

Total'in Demirören'e devri onaylandı
19 Ocak 2016 - 00:53 borsagundem.com

Rekabet Kurulu, Total Oil Türkiye AŞ'nin kontrolünün Demirören Holding AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi

Rekabet Kurulu, Total Oil Türkiye AŞ'nin kontrolünün Demirören Holding AŞ tarafından devralınması işlemine de izin verdi. Fransız enerji devi Total, Türkiye’deki akaryakıt istasyonları ile ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını demirören holding’e 325 milyon euro’ya satmıştı. 

ENERJİ DEVLERİ ARASINDA 

Demirören Holding, son 60 yılda Türkiye’nin imalat ve inşaattan turizme, eğitim ve medya gibi değişik alanlarında hızla büyüyen en büyük şirket topluluklarından. Demirören Holding’in bağlı şirketlerinden Milangaz ülkenin ilk LPG tedarikçisi. Milangaz LPG Dağıtım şirketi, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2.5 milyar TL’lik net üretimden satışlarla Türkiye’nin en büyük 21’inci şirketi konumunda bulunuyor.

Moil’in 435 istasyonu var

Milangaz 26 dolum tesisi, 10 bin bayi ile tüplü gaz, oto gaz ve dökme gaz dağıtımı yapıyor. Demirören Holding’e bağlı Moil Petrolcülük ise 2014 yılı 12 aylık Enerji Piyasası Sektör Raporu’na göre akaryakıt dağıtım firmaları içinde yüzde 1.6 pazar payı ve 435 akaryakıt istasyonu ile 10’uncu sırada yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)