E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemToplantı yasağı gündemde! ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 21'e yükseldi---

Toplantı yasağı gündemde! ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

Toplantı yasağı gündemde! ABD'de korona virüsten ölenlerin sayısı 21'e yükseldi
09 Mart 2020 - 04:46 borsagundem.com

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, Kaliforniya açıklarında bekletilen 3 bin 500 kişilik yolcu gemisinde olanlar da dahil 33 eyalette 512 kişide virüs tespit edildiğini bildirdi. Ülkede toplu bir araya gelme yasağı gündemde


ABD'de yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükselirken ülkede toplu bir araya gelmelerin yasaklanacağı konuşuluyor.

Yetkililer, 18'i Washington, 2'si Florida ve biri California'da olmak üzere ülke genelinde Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e çıktığını açıkladı.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen ve California açıklarında bekletilen 3 bin 500 kişilik yolcu gemisinde olanlar da dahil 33 eyalette korona virüs tespit edilenlerin sayısının 512'ye ulaştığını bildirdi.

Yetkililer, California açıklarında bekletilen Grand Princess yolcu gemisinin pazartesi Oakland kentine yanaşacağını ve gemideki Amerikalı yolcuların California, Texas and Georgia eyaletlerindeki askeri üslere götürülerek virüs tespit edilenlerin 14 gün karantinaya alınacağını açıkladı.

California ve New York'un ardından ülkenin kuzeybatı yakasındaki Oregon eyaletinde de acil durum ilan edildi.

Bu arada, New York Valisi Andrew Cuomo eyaletteki Covid-19 vakalarının sayısının 105'e çıktığını söyledi.

Virginia eyaletinde Deniz Kuvvetlerinde görevli bir askerde de virüs tespit edildi.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen ve kısa sürede başka ülkelere yayılan yeni tip koronavirüsten dünya genelinde şu ana kadar 105 binden fazla kişi etkilendi. Covid-19 salgını nedeniyle şimdiye kadar 3 bin 500'den fazla kişi ise hayatını kaybetti.

TOPLU BİR ARADA BULUNMA YASAĞI

Amerika’da Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde bulaşıcı hastalıklar biriminin başındaki isim Anthony Fauci, ülkede toplu bir araya gelmelerin durdurulmasına ihtiyaç olabileceğini kaydetti.

NBC televiyonuna konuşan Fauci, yeni haftanın ilk günüyle 400 bin insanın test edilebileceğini, fazla test cihazının hazır hale geleceğini, bu sayının hafta sonuyla 4 milyona ulaşacağını belirtti.

Fauci, Çin ve İtalya’daki karantilarla ilgili soruya Amerika’da da buna benzer karantinaların ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Fauci, Fox News’a yaptığı açıklamada da “İnsanları telaşlandırmak istemessiniz ama virüsün yayılmasına bakıldığında her şey mümkün. Bu nedenle salgınla mücadele için hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Fauci, “Eğer yaşlıysanız ve herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız uçağa binerken, uzun bir yolculuğa çıkarken iki kere düşünün. Yolcu gemisine binmek için iki kere düşünmeyin, hiç binmeyin” çağrısında bulundu.

Genel cerrah Jerome Adams da CNN televizyonuna yaptığı açıklamada virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortlamasının 80 olduğunu, tedaviye ihtiyaç duyunların yaş ortlamasının ise 60 olduğunu söyledi.

Daha fazla ölümler olacağını belirten Adams, bununla birlikte panic olunmaması gerektiğini ve toplumların daha fazla ölümü engellemek için hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.

Bu arada Corona virüsü taşıyanların sayısının 105’e yükseldiği New York eyaletinde Vali Andrew Cuomo, yapmaya çalıtıklarının Çin ve İtalya’daki gibi her şeyin kapanmasını önlemeye çalışmak olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)