E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Çiğ süt tavsiye fiyatları yeniden belirlendi---

Çiğ süt tavsiye fiyatları yeniden belirlendi

 Çiğ süt tavsiye fiyatları yeniden belirlendi
11 Ekim 2022 - 13:18 borsagundem.com

USK, 14 Ekim'den geçerli olmak üzere inek sütü tavsiye satış fiyatını üreticinin eline litre başına net 8,50 TL geçecek şekilde belirledi

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 14 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

Konseyin internet sitesinde yer alan duyuruda, "14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Duyuruda, üretici tarafından karşılandığı takdirde, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği de kaydedildi.

Üreticinin eline litre başı en az 9 TL geçecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiğ süt üreticisinin eline litre başına en az 9 TL geçeceğini söyledi.

Kirişci yaptığı açıklamada, Ulusal Süt Konseyi'nin 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren çiğ inek sütünün litre başına tavsiye fiyatını 8,50 TL olarak belirlediğini hatırlattı.

Kirişci, "Bakanlığımızca Ekim-Aralık dönemi için 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi de 2,5 katına artırılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece üreticimizin eline litre başına net olarak en az 9 TL geçecektir." dedi.

Süt üretim fiyatı satış maliyetini geçti

 

Süt tozu ihracatına kısıtlama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)