E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıToparlanan bakır fiyatlarına 'istikrarlı dolar' baskısı---

Toparlanan bakır fiyatlarına 'istikrarlı dolar' baskısı

Toparlanan bakır fiyatlarına 'istikrarlı dolar' baskısı
03 Ağustos 2023 - 07:56 borsagundem.com

Bakır, ABD'nin kredi notunun düşürülmesi sonrası satışların ardından toparlandı, istikrarlı dolar kazancı sınırladı

Londra'da bakır fiyatları, önceki gün ABD'nin kredi notunun düşürülmesiyle tetiklenen satışların ardından bugün toparlandı, ancak kazançlar istikrarlı dolar ile sınırlandı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün %1,4 değer kaybettikten sonra, bugün TSİ 05.56'da %0,4 artışla 8.543 dolar/tona yükseldi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır, %1,1 düşüşle 69.020 yuan/tona (9.608,80 dolar) indi.

Fitch'in Salı günü ABD'nin notunu AAA'dan AA+'ya düşürmesiyle ve ayrıca Çin'de devam eden ekonomik zayıflık enerji, inşaat ve ulaşım sektörlerinde kullanılan metalin talep görünümünü kararttı.

Ayrıca piyasada ağırlık yaratan güçlü dolar, emtiayı satın almayı daha az çekici hale getiriyor.

LME'de kalay %3,4 artışla 28.360 dolar/tondan, alüminyum %0,7 artışla 2.224 dolar/tondan, çinko %0,7 artışla 2.500 dolar/tondan, kurşun %0,1 artışla 2.149,50 dolar/tondan ve nikel %0,2 artışla 21.600 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de kalay %2,4 arttı.

Demir cevheri, Çin'de emlak sektörü ve sel endişesiyle 3 haftanın en düşük seviyesine indi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in emlak sektörü için toparlanma beklentilerine ilişkin yeni endişeler ve ülkenin en büyük çelik üretim eyaleti olan Hebei'deki sel baskını nedeniyle üç haftanın en düşük seviyesini gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, seansın erken saatlerinde 816,50 yuan/ton ile 12 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra sabah işlemlerini %2,1 düşüşle 818 yuan/tondan (113,77 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Eylül kontratı, %2,1 düşerek 101,75 dolar/tona geriledi ve 10 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü ve art arda üçüncü kez düşüşe hazırlanıyyor.

Analistler, yeni politika teşvikine ilişkin sınırlı işaretler ve Çin'deki emlak piyasalarında devam eden zayıflık nedeniyle demir cevheri piyasalarının daha da düştüğünü ifade ediyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %2,4, sıcak haddelenmiş rulo %2, filmaşin %1,6 ve paslanmaz çelik %0,9 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,2 ve %4,4 düştü.

Hebei'de rekor düzeyde düşen yağışın meydana getirdiği selin, özellikle çelik üretim malzemelerine olan talep konusunda piyasa endişelerini artırdığı belirtildi.

Fitch'in kredi notu kararı ABD borsalarını vurdu

 

Yellen: Fitch'in kararını tamamen yersiz buluyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)