E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTop Gun Johnson... Giderayak bombayı attı ---

Top Gun Johnson... Giderayak bombayı attı

Top Gun Johnson... Giderayak bombayı attı
24 Temmuz 2022 - 15:27 borsagundem.com

İngiltere'de 6 hafta sonra başbakanlık koltuğundan kalkacak olan Boris Johnson, savaş uçağına binip 'Top Gun' oynamasının ardından, Britanya topraklarında da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaretinde el bombası attı.

Britanya'da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaret eden Boris Johnson, makineli tüfek, bazuka, roketatar, mobil tanksavar füze fırlatıcı gibi silahlarla poz verip el bombası attığı görüntülerini paylaştı.

Britanya'da istifasını veren ve 6 hafta sonra başbakanlık koltuğundan kalkmaya hazırlanan Boris Johnson (BoJo), aşırı sıcaklar ve yangınlarla ilgili acil durum toplantılarına katılmazken savaş uçağına binip 'Top Gun' oynamasının ardından, Britanya topraklarında da eğitim gören Ukrayna askerlerini ziyaretinde el bombası attı.

BoJo'nun Kuzey Yorkshire'daki askeri üste Ukraynalı askerlerle el ele kol kola eğitimlere katılırken bir noktada el bombası da attığını gösteren görüntüler, başbakanlığın web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayımlandı.

Rusya karşıtlığının başını çeken, Ukrayna krizini körükleyen, Kiev'in Moskova ile barış anlaşması yapmasını engellemek için seferber olan ve Kiev sokaklarında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile dolaşmasının adeta video klibini çeken BoJo'nun ziyaret ettiği program kapsamında, her 120 günde (4 ayda) bir 10 bin Ukrayna askerine Britanya topraklarında eğitim verilecek.

Britanya'nın bugüne dek Ukrayna'ya yaptığı silahlar dahil askeri yardımın tutarı 2.3 milyar sterlini geçti.

Ukraynalı askerleri ziyaretinde makineli tüfek, bazuka, roketatar, mobil tanksavar füze fırlatıcı gibi silahlarla poz veren BoJo, başbakanlığın yayımladığı videoda askerlere hitabında, Ukrayna'ya 6900 tanksavar silahları, yaklaşık 120 zırhlı araç, çoklu fırlatma roket sistemleri verdiklerini belirtti

Başbakan "Sonunda Ukrayna halkının, Ukrayna güçlerinin başaracağını biliyorum. Birleşik Krallık'ın şu ana kadar oynayabildiği rolden gurur duyuyorum. Ama sonuçta bu, Ukrayna birliklerinin cesareti ve kahramanlığı sayesinde oldu" dedi.


Sky News'un haberinde "Fotoğraflar, 100 bin ile 105 bin arasında değişen tam zamanlı maaşla yarı zamanlı çalışan ve kamu tarafından finanse edilen Johnson'ın kişisel fotoğrafçısı tarafından çekildi" notu düşüldü.

Johnson’ın yerine gelecek isim belli oluyor: 2 aday elendi

Boris Johnson'ın koltuğu için aday sayısı 11'e yükseldi

Johnson'un istifasına ABD'den ilk yorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ25 Temmuz 2022 07:38

    savaş ölme ve öldürme sanatı egerki ölmeden öldürürsen kazanan sensin kanatimce rus ve ukrayna askerinde özgüven yok kazanan da olmayacak tek kazanan var abd li silah fabrikaları.

  • rıza24 Temmuz 2022 20:26

    ingilterenin ve dünyanın  kabusu idi.Ne kadar şımarık biri

  • ALİ KODUŞ24 Temmuz 2022 16:15

    Şu bomba bir elinde patlasa ya.ingiltere ve abd ile batılı ülkeler nasıl da kahraman, hayırsever yardımcı şirin görünüyorlar.adamları bile bile rusya nın önüne attılar ülkeleri 50 sene daha geçse eski haline dönmez.dönse bile batıya borçlanıp ömürboyu köle yaşayacaklar, ayrıca tüm ülkelerinin ellerinden gitmeyeceğide ne malum.