E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL’de enflasyon hedefi öne çıkıyor---

TL’de enflasyon hedefi öne çıkıyor

TL’de enflasyon hedefi öne çıkıyor
27 Nisan 2021 - 11:06 borsagundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,26 seviyelerinde işlem gördü.

BORSAGUNDEM.COM

Dün 8,4854 ile son bir ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından gelen satışlarla 8,2775'e kadar gerileyen dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 1,2 altında 8,2819'dan tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 azalışla 8,2620'den işlem gördü. Dün tarihi zirvesini gören euro/TL yüzde 0,4 düşüşle 9,9760'tan, sterlin/TL yüzde 0,4 değer kaybıyla 11,4620'den alıcı buldu.

Son dönemde düşüş eğiliminde bulunan dolar endeksi bugün toparlayarak 91 sınırını test ederken, euro/dolar paritesi önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 azalışla 1,2068 seviyesinde bulundu.

Analistler, yeni tip korona virüs salgını kapsamında dün alınan yeni tedbirlerin ve emtia fiyatlarındaki artış paralelinde gündeme gelen enflasyonist endişelerin kur tarafında baskı unsurları olarak takip edildiğini, buna karşın dolar endeksindeki sakin seyrin gelişmekte olan para birimlerini desteklediğini söyledi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende, “İçerisinde bulunduğumuz haftaya 8.40 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde haftanın ilk işlem gününde kademeli olarak bir miktar aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı. Küresel bazda dolar endeksine baktığımızda aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandığı görülüyor. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazancında vergilendirme planları yapması ve bununla birlikte FED Başkanı Powell’ın hafta içerisinde gerçekleşecek olan para politikası toplantısında tahvil alımlarının azaltılması konusunda konuşma yapmayacağına dair beklentiler dolar endeksi üzerinde baskılar oluşturdu. Diğer yandan piyasalar yurtiçinden gelen reel kesim güven endeksi verisini izledi. Açıklamaya göre Nisan ayında veri 111 olarak gerçekleşti. İmalat sanayi kullanım oranı ise Nisan ayında yükseliş kaydetti ve 75,9 seviyesine yükseldi. Piyasalarda gözler artık yavaş yavaş Perşembe günü TCMB’nin açıklayacağı enflasyon raporuna çevriliyor. Perşembe günü TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun 10.30’da yapacağı sunum TL varlıklarında volatiliteyi yükseltecektir. Haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,35010 – 8,48262 – 8,58033 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 8,20972 – 8,00312 – 7,70529 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” denildi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “8,16 üzerine yerleşme TL açısından negatif iken TL'de güçlenmenin devamı için 8,26 aşağı kırılmalı. Kırılması halinde TL'de 8,23-8,16 aralığına doğru geri çekilme yaşanabilecekken üzerinde kalması halinde 8,30-8,36 aralığına doğru yükseliş mümkün. TL'nin seyir açısından haftanın geri kalanında yarın akşamki Fed FOMC toplantısı ve Perşembe günü TCMB'nin 29 Nisan'da yayımlayacağı yılın II. Enflasyon raporu ve Başkan Kavcıoğlu'nun açıklamaları izlenecek. Güvenin artırılması anlamında ulaşılabilir enflasyon hedefi ortaya konması ve sergilenecek karlılık kritik olacak” diye belirtildi.

Sarı metali destekleyen gelişmeler

Dalgalanma sonrası yeni beklentiler

Jim Cramer: Borsalarda yeni bir döngü başlıyor

Borsa İstanbul'da risk iştahı sürüyor

Dolar ve euro geri çekildiği seviyeleri koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)