E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Borsalarda yeni bir döngü başlıyor---

Jim Cramer: Borsalarda yeni bir döngü başlıyor

Jim Cramer: Borsalarda yeni bir döngü başlıyor
27 Nisan 2021 - 10:54 borsagundem.com

Wall Street’in ünlü borsa uzmanlarından Jim Cramer borsaların tepe noktasına yaklaştığı ve düşüşe geçeceği görüşlerini sert bir dille reddetti. Cramer borsalarda yeni bir döngünün daha yeni başladığını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Pazartesi günü yaptığı açıklamada perakende yatırımcılara hisse senetlerinden kaçmak için yanlış bir zaman olduğunu söyledi. Cramer yatırımcılara ekonomilerin toparlanma havasına girdiğini bu nedenle küresel borsaların zirveye ulaştığına ilişkin konuşmaları dikkate almamalarını tavsiye etti.

Cramer açıklamasında ABD’deki ekonomik toparlanma sürecini ve Wall Street endekslerinin geçtiğimiz gün rekor seviyelere ulaşmasını yorumlarken “Borsaların ne kadar yükseklere çıktığına ilişkin tüm endişelere rağmen bugün borsalarda görülenler tepe noktasının yakınlarda olmadığını gösteriyor. Eğer ekonominin bundan çok daha güçlü olabileceğini hayal edemiyorsanız o zaman sorun sizin hayal gücünüzde” ifadelerine yer verdi.

 Borsa uzmanının yorumları S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin rekor kapanış rakamlarına ulaşmasının ardından gerçekleşti. Borsagundem.com’un derlemelerine göre Pazartesi günkü kapanışta S&P 500 Endeksi %0,2 yükselerek 4.187,62 puanla rekor tazeledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %0,9’luk yükselişle iki ay sonra ilk kez rekor seviyeye ulaşarak 14.138,78 puanda kapandı. Dow Jones Endeksi %0,2’lik düşüşle haftanın ilk gününü sonlandırsa da endeks bir hafta önce ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden sadece %1 uzakta işlem görüyor.

Cramer, “Bugünkü borsalarda gıda, ilaç ve ambalajlı ürünler sektöründen çıkan paranın ekonomik döngüyle ilişkili alanlara aktığını görebilirsiniz. Bu durum, piyasaların bir şeylerin farkına vardığını, tepe noktasına ulaşıldığına ilişkin konuşmaların tamamını çürüttüğünü gösteriyor” dedi.

Ünlü borsa uzmanı borsaların tepe noktasına yaklaşması durumunda para yöneticilerinin ekonomik döngüyle ilişkili hisselerden veya ekonomik genişleme sürecinden fayda sağlayacak hisselerden vazgeçeceğini belirtti. Buna karşın ABD’nin pandemi sonrasında tamamen yeniden açılmaya devam etmesiyle Amerikalıların giderek daha fazla seyahat ve eğlence sektörlerine harcama yapması bekleniyor.

Cramer söz konusu durumun sinema şirketi AMC, asansör şirketi Otis Worldwide ve çelik üreticisi Cleveland-Cliffs gibi şirketlerin sırasıyla %13,2, %7 ve %5,3 oranında yükselmesini açıkladığına dikkat çekti. Borsa uzmanı, “Bu ekonomik döngünün sonu değil yeni bir ekonomik döngünün başlangıcı. Bu süreçte tüm otomobil üreticilerindeki yükselişten faydalanabilirsiniz” görüşlerine yer verdi.

SPAC çılgınlığının barutu tükeniyor

 

Dalgalanma sonrası yeni beklentiler

 

Boğa piyasası geri mi dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)