E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY pilotlarından biri daha korona virüsten öldü---

THY pilotlarından biri daha korona virüsten öldü

THY pilotlarından biri daha korona virüsten öldü
13 Nisan 2020 - 10:07 borsagundem.com

THY, altı ay önce kalp ameliyatı geçiren kaptan pilot Mehmet Ali Kılıç’ı İngiltere’ye gönderdi. Dönüşte kaptanın testi pozitif çıktı, 2 haftalık tedavi sonrası hayatını kaybetti. Böylelikle THY'de 24 saat içinde ikinci Kovid-19 kaynaklı vefat oldu.

THY kokpit kadrosundan peş peşe kara haberler geliyor. Sağlıkla ilgili en küçük hikayesi nedeniyle, prosedür gereği lisanslarında limit kaydı (OML ve SIC) olan tüm pilotlarını, bu bahaneyle ücretsiz izne gönderen THY; 6 ay önce kalp ameliyatı geçiren Mehmet Ali Kılıç kaptanı, virüsün en ağır şekilde etkilediği İngiltere'ye göreve göndermekte sakınca görmedi.

Mart ayı sonunda Londra'ya gerçekleştirdiği kargo seferinin ardından rahatsızlanan Kaptan Pilot Mehmet Ali Kılıç, Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkınca özel bir hastaneye kaldırıldı.

DÜN AKŞAM YAŞAMINI YİTİRDİ

Mehmet Ali Kaptan hemen tedavi altına alındı ama geçirdiği kalp ameliyatı bedenini güçsüz bırakmıştı. İlaçlar etkisiz kalınca da solunum cihazına bağlandı. Akciğerleri iflas etmek üzere olan Ali Kaptan entübe vaziyetteyken, plazma tedavisi için uygun donör bulmak için pilot arkadaşları seferber oldu.

Yoğun bakıma alınan Mehmet Ali Kaptan dün akşam hayatını kaybetti.

“ZAMANINDA ÖNLEM ALINMADI”

Havacılık örgütleri THY’yi, “Uçuş ekiplerine özel önlemleri zamanında alamadılar. Erken davranılmadı. Ne yapılacağına geç karar verdiler” ifadeleriyle eleştirdi.

24 SAAT İÇİNDE İKİNCİ KAYIP

Dün sabah saatlerinde, THY'de uzun yıllar uçtuktan sonra simülatör öğretmenliği görevini üstlenen Mustafa Özden Türkön'den acı haber gelmişti. Türkön, korona virüs nedeniyle THY'de hayatını kaybettiği bilinen ilk kişi oldu.

KAPTANA DONÖR ARANIYOR

Diğer yandan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve 8 gündür yoğun bakımda tutulan Kaptan Pilot Serdar Gündoğdu için de donör aranıyor. THY Boeing 777 filosunda görevli Gündoğdu'ya yardım için gönderilen mesaj şöyle:

"Kaptanımız Serdar Gündoğdu için acilen, Kovid-19 teşhisi konmuş, tedavi olup kronik bir hastalığı olmayan 18 yaş üstü donör desteğine ihtiyaç vardır. Kadınlarda daha önce hamile kalmamış olmak şartı aranmaktadır. Yardımcı olabilecekler için iletişim numarası; 0532 614 16 09…"

ALTINBULAK TEDAVİ ALTINDA

Öte yandan Emekli Kaptan Pilot Fevzi Altınbulak'ın korona virüsü testi pozitif çıktı. Altınbulak'ın tedavisi özel bir hastanede sürüyor. Pilotlar Sezai Vural, Gökhan Küçük, Benan Küçükoğlu, Ekrem Doğan’a daha önce korona virüsü teşhisi konulmuş ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 317,00
En Yüksek: 319,00
En Düşük: 312,25
Değişim 1,20 %
FK: 5,58
PD / DD: 1,27
İşlem Hacmi 14.158.610.130
Toplam Adet: 44.780.988
Ağırlıklı Ort.: 316,05
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geveze13 Nisan 2020 17:47

    Merak etmeyin thy yatırımcısı da oldu. Kaptan pilotumuza Allah tan rahmet dilerim. Kaptan pilot virüs yüzünden öldü. Thy yatırımcısı da beceriksizler yüzünden öldü.

  • Kamil13 Nisan 2020 17:36

    Pilotlarımız kolay yetişmiyor. Ordu gerektiğinde emekli olmuş veya hava yolları şirketlerinde çalışanları geri çağırıp faydalanıyor. Corona yayılmaya başladığından sonra umre izni verenlerin , dönüşlerinde gereken titizliği göstermeyenlerin tutumlarına ne diyeceğiz. Havayolları 

  • wers13 Nisan 2020 15:51

    şirkete bak kapton pilotu ölmüş uçuşları dolmuş neredeyse tavan yapacak aselsan gibi şirket te yerlerde borsa bu işte

  • abuzer çırmık13 Nisan 2020 13:35

    sağlık çalışanlarını alkışlayanlar sizğn için ölen başka meslek gruplarını niye alkışlamıyorsunuz size alkış emri gelmediği için mi

  • ?13 Nisan 2020 10:24

    Korona günlerinde, personelce maskesiz çalıştılar. aralıksız biçimde oraya buraya uçtular. karantinada pek uygulanmadı. hacılar turistler riski bölgelere gittiler. ama seslerini duyuramadılar koruyucu elbise asla giymediler yasakdı. hastane personeli gibi kendilerini hiç koruyamadılar