E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki yükselişi eğilimi sürse de yükselişler satış fırsatı olabilir---

Tepki yükselişi eğilimi sürse de yükselişler satış fırsatı olabilir

Tepki yükselişi eğilimi sürse de yükselişler satış fırsatı olabilir
03 Kasım 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki yükselişini güçlendirerek günü %1,91 yükselişle 1.133,59’dan kapattı. AB ülkelerinin karantina önlemlerine başvurması sonrası oluşan büyüme endişeleri dün gelen güçlü PMI verileriyle hafiflerken, geçen hafta güçlü satışlarla karşılaşan yurtdışı borsalar haftanın ilk gününü %1-2 arasında değişen tepki yükselişleriyle tamamladı. Son dönemde yurtdışı borsalarla paralel hareket eden BIST, günü güçlü tepki yükselişiyle kapatırken, bankacılık endeksi negatif ayrıştı.

TCMB’nin fonlama maliyetini yükselterek TL’yi sıkılaştırmasına rağmen TCMB faiz kararı sonrası başlayan değer kaybı ve negatif ayrışma devam ediyor. TL’deki değer kayıplarının devam etmesi bankacılık endeksindeki negatif ayrışmayı devamettireceği gibi endekste tepki yükselişlerinin sınırlı kalarak yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılması beklenir.

Piyasaların ana gündemi bugün yapılacak olan ABD seçimleri olacak. Anketler Biden’in kazanabileceğine işaret ederken, temsilciler meclisinin de Demokratlara geçebileceği beklentisi güçlendi. Her ne kadar Biden’in seçilmesine piyasalar uygulayacağı politikalar nedeniyle negatif yaklaşsa da Demokratların hem başkanlığı hem de mecliste çoğunluğu elde etmesi durumunda daha büyük bir teşvik paketi açıklayacağı beklentisi tepki yükselişlerini destekleyebilir. Biden’in seçimi kazanması Türkiye yönelik negatif açıklamaları nedeniyle TL varlıklar tarafından ilk etapta negatif fiyatlanabilir.

Covid-19 salgınının hız kazanması sonrası AB ülkelerinin kısıtlamalara ve karantina önlemlerine başvurması kısa vadede piyasalar için önemli risk unsuru olmaya devam edecek. Yurtdışı borsalarda tepki yükselişleri devam etse de ilerleyen dönemde büyüme endişeleriyle tekrardan güçlü satışlar yaşanabileceğini düşünüyoruz. VIX endeksi 37 seviyelerinde seyrederken, endeks ilk etapta 33 seviyesi altına gelmedikçe ABD borsalarındaki yüksek volatilite ve satış baskısı riskinin devam edeceğine düşünüyoruz.

Bugün yurtiçinde açıklanacak TÜFE verileri takip edilecek. Aylık TÜFE medyan beklentisi %2,10 artışa işaret ederken verinin beklentilerden yüksek gelmesi durumunda TL’de değer kayıplarının devam etmesi beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yükselişle seyrederken, Asya borsalarında alıcılı güçlü bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken, tepki yükselişi eğilimi devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

ABD’de endeksleri seçim öncesinde pozitif fiyatlanıyor

 

Küresel piyasalar ABD seçimi öncesi pozitif seyrediyor

 

Endekste tepki alımı devam edebilir

 

Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

 

ABD seçimleri küresel ölçüde volatiliteyi artırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)