E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor---

Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

 Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor
03 Kasım 2020 - 08:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.302 kişi artarak 379.775’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 76 kişi artarak 10.402’ye yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 327.007.
• İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından hayatını kaybeden kişi sayısı 98, yaralı kişi sayısının 994 olduğu açıklandı.
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Fatih sondaj gemisinin Türkali-1 kuyusuna ulaştığını duyurdu.
• Trump'tan seçim açıklaması: Anketler doğruyu yansıtmıyor .
• IMF, Kovid-19 salgını nedeniyle belirsizliğin hala yüksek olduğunu ve politika desteğinin erken çekilmesinin bu ortamda maliyetli olacağını belirterek, G20 ülkelerine, kriz boyunca destek sağlamaya devam etmeleri uyarısında bulundu.
• ABD Hazine Bakanlığı, bu yılın dördüncü çeyreğinde 617 milyar dolar borçlanmayı planladığını bildirdi.
• Yunanistan'da iki kent 14 gün karantinaya alındı .

Ne Olacak?

• İçeride Ekim Ayı Enflasyon verisi açıklanacak.
• Donald Trump ile Joe Biden arasındaki ABD’de Başkanlık Seçimi bugün gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de Kasım ayının en önemli gündem maddesi olan , yakın tarihinin en "kritik" başkanlık seçimi bugün yapılacak. Seçim sonrasında oluşacak tablonun piyasaların yön arayışında belirleyici unsurlardan biri olması beklenirken, seçimin son gününde Joe Biden anketlerde Donald Trump’ın önünde gözüküyor.

Korona virüs vaka sayılarının hızla artıp karantinaların başlaması ve ABD’de mali teşvik paketi belirsizliği geçtiğimiz hafta küresel piyasalara sert satış baskısı oluşturdu. Bu haftaya ABD vadelileri ve Asya piyasaları yatay seviyede başlarken, BİST100 endeksi güne TCMB Bünyesinde Faaliyette Bulunan Bankalararası Para Piyasası'nda Bankaların Borç Alabilme Limitlerinin sıfırlanması ve Açık Piyasa İşlemleri kapsamında Türk Lirası Cinsi Kira Sertifikaları Karşılığında Kotasyon Yöntemiyle Gerçekleştirilen Gecelik Vadeli Repo İşlemlerinin durdurulması haberiyle güne %0,66 oranında yükselişle 1.119 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılın ardından içeride İmalat PMI verisi açıklandı.

Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul İmalat PMI Ekim ayında 53,9'a yükselerek sektörün performansında iyileşmeye işaret etti. Kovid-19 salgını kaynaklı daralmanın ardından imalat sektörü üst üste beş ay büyüme gösterdi.
Endeks pozitif başladığı günü Cuma günü piyasaya gelen sert satışların tepkisiyle %1,91 oranında yükselişle 1.133 seviyesinden tamamladı.

Dolar / TL tarafında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu hafta sonu yaptığı konuşmada Fransa ve AB’yi izledikleri politikalardan dolayı, ABD’yi ise Türkiye’ye yaptırım açıklamaları nedeniyle geçtiğimiz haftaya 8 TL bandından başlayan Dolar / TL, TCMB Başkanı Uysal’ın Enflasyon Raporu konuşmasındaki açıklamalarıyla 8,30’lu seviyelere yükseldi. Geçtiğimiz işlem gününde TCMB kararı ardından hafif geri çekilmeler yaşansa da hem jeopolitik riskler hem de korona virüsteki belirsizlik ile 8,41 ile tarihi zirveyi gören dolar TL’de dirençler 8,45 - 8,50 olacakken, destek seviyeleri 8,35 - 8,30 olarak takip edilecek.

Bu hafta gündemin ana maddeleri içeride bugün açıklanacak TÜFE ve yapılacak ABD seçimleri olacakken, Çarşamba günü Fed’in faiz kararı piyasaların odağında olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.220 - 1.252 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.237 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 11.529 adet artarak 431.520 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.260 seviyesine yakın hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.257’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.275 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.222 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.248 ve 1.257 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.230 ve 1.222 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Halkbank ve İnfo Yatırım sorusu

Şirketlerin açıklanan 2020 Ocak-Eylül dönem kar zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 👍🏻03 Kasım 2020 09:12

    Bankalar eski gücüne kavuşmadan bist bir yere gidemeeezzzzz yabancı bankalara geri dönmeden ancak bir ileri iki geri modunda devam ederiz.