E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste tepki alımı devam edebilir---

Endekste tepki alımı devam edebilir

Endekste tepki alımı devam edebilir
03 Kasım 2020 - 08:59 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi'nin yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste geçen hafta yaşanan sert düşüşün ardından bu hafta toparlanma ile başlarken, bugün endekste 1119 destek seviyesi üzerinde ilk planda 1142 direnç olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Gösterge tahvil %15 bileşik faiz seviyesi üzerine çıkarken, 10 yıllık tahvilde de aynı seviye destek konumunda. Kur volatilitesi ile beraber kar satışları devam edebilir, olası tepki alımları sınırlı kalacaktır…

USD/TL: Dolar kuru tarihi zirve seviyelere yakın seyrini sürdürmekte. Kur 8,30 seviyesi üzerine yerleşirken, kar satışları sınırlı kalıyor, kısa vadeli olarak 8,50 seviyesi direnç olarak takip edilecektir…

EUR/USD: ABD seçimleri öncesinde paritede kısmi toparlanma çabası var. 1,1650 üzerinde kalınması halinde 1,1730 seviyesi direnç olarak takip edilecektir. Dolar endeksi 94 seviyesi civarında...

Günün Öne Çıkanları:

o ABD'de Başkanlık seçimleri yapılacak. Demokrat Parti adayı Biden'ın anketlerde oy oranı, ABD Başkanı Trump'ın önünde görünüyor…
o TUPRS, SOKM, AYGAZ ve ENJSA 3Ç finansallarını açıklayacak…
o İçeride Ekim ayı enflasyon verileri izlenecek. Beklentimiz TÜFE'nin %2 seviyesinde gerçekleşeceği yönünde…
o ABD'de fabrika siparişleri verisi açıklanacak…

ABD endeksleri günü yükselişle tamamladıktan sonra sabah itibariyle Asya seansında da Avustralya'dan gelen faiz indirimi ile olumlu seyir sürüyor. TL varlıklarda ise enflasyon verisi belirleyici olacaktır, kur volatilitesinin azalması halinde endekste yükseliş ivme kazanabilir. Global piyasaların kısa vadede yönünü bugün ABD'de yapılacak seçim sonuçları belirleyecek.

ABD seçimleri öncesinde küresel risk iştahı toparlanırken, bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli endeks kontratları alıcılı bir seyir izliyor. BIST 100 Endeksi'nin ise yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Gün içerisinde endekste yurtdışı borsalara paralel toparlanma çabası devam edebilir. Teknik olarak 1119 destek haline gelirken, 1142'nin aşılması halinde 1162 hedef direnç olarak takip edilebilir. 1119'un üzerinde mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD tahvil faizlerinde belirgin değişiklik yok, diğer taraftan Türkiye'nin CDS risk primi yüksek seviyelerini korumakta. Eurobond piyasasında kısa vadeli tahviller tercih edilmeli. TL tahvil faizlerinde artan fonlama faizi ile beraber yükseliş sürüyor.

Özellikle fonlamada GLP payının artması ile beraber 2 yıllık tahvil %15 bileşik faiz seviyesinin üzerinde, enflasyon verisi ile yıllık enflasyonun artacağına dair beklentiler etkili olmakta.

Dolar endeksi 94 seviyesini aşağı yönde zorlarken, EUR/USD paritesinde 1,1650 üzerinde kalma çabası var. GBP/USD paritesi de risk iştahında toparlanma ile beraber 1,30 direncini hedeflemekte. İçeride dolar kuru 8,30 seviyesi üzerine yerleşirken, 8,50 direnç konumunda.

Euro kurunda ise 9,65 seviyesi üzerinde 10 seviyesi direnç konumunda.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında güne hafif olumlu bir seyir ile başlıyor.

Petrolde Rusya ile OPEC temasları ile beraber toparlanma yaşanırken, Brent petrol 40 dolar varil seviyesine yakın. Altın fiyatlarında 1882 üzerinde kalınması ile dolar ons bazında 1910 direnç konumunda. Gram TL bazında ise 500 üzerinde 515 ve 520 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi'nde yükselen trend altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %14,5 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Havacılık hisselerinde dikkat çeken yükseliş

Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Halkbank ve İnfo Yatırım sorusu

Şirketlerin açıklanan 2020 Ocak-Eylül dönem kar zararları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika03 Kasım 2020 09:36

    İzmir depremi sonrası sert düşüşe tepki alımı dün geldi, bugün de dün sert yükseliş yapan hisselerin düzeltmesi gelir. Bilanço beklentisi olumlu hisselerde alımlar devam eder.

  • Kovid03 Kasım 2020 09:13

    Adı üstünde tepki alımı yani geçici bir durum ve geri dönecektir.