E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD seçimleri küresel ölçüde volatiliteyi artırabilir---

ABD seçimleri küresel ölçüde volatiliteyi artırabilir

ABD seçimleri küresel ölçüde volatiliteyi artırabilir
03 Kasım 2020 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Açıklanan imalat PMI rakamları gücünü korumaya devam ederken, risk iştahı dün bir miktar toparlanma kaydetti. Ancak salgın kaynaklı endişeler gündemde yerini ve önemini korumaya devam ediyor. Bugün ABD’deki başkanlık seçimi yakın izlenecek olup, küresel çapta volatiliteyi artırabilecektir. Yurt içinde takip edilecek ekim ayı TÜFE rakamına yönelik konsensüs beklentiler aylık bazda %2,1 artış olması yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %2,65)

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta sert satışların yaşandığı küresel hisse piyasaları yeni haftaya toparlanma çabasıyla başlarken, güçlü gelen imalat PMI rakamları piyasaları destekleyen bir gelişme oldu. Salgın kaynaklı gelişmeler ve ABD’deki seçim piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,91’lik yükselişle 1.133,59 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,43 – 8,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibarıyla 8,42’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD’de seçim sonuçlarına ve sonrasında yaşanabileceklere yönelik beklentiler küresel ölçüde volatilite artışına neden olabilir. Bu nedenle bu süreçte risklerin sınırlandırılmasında fayda olacağını düşünüyoruz. Son günlerde sert bir düzeltme yaşanan endekste dün küresel piyasalardaki olumlu havanın da katkısı ile bir tepki hareketi yaşandı ve %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.144 civarı test edildi. Bugün yukarıda izleyeceğimiz ilk direnç burası olacak. Üzerinde ise seçim sürecinin yaşatabileceği belirsizliği de göz önünde bulundurduğumuzda 1.175 izleyeceğimiz en önemli direnç olacak. Burası geçilecek olur ise yukarı yönlü hareketler hız kazanabilir. Aşağıda ise dünün en düşüğü
1.117 ve devamında geçtiğimiz haftanın en düşüğü olan 1.095 kritik destek noktaları olacaktır.

Endekste tepki alımı devam edebilir

Havacılık hisselerinde dikkat çeken yükseliş

Borsada hafif alıcılı bir açılış bekleniyor

Halkbank ve İnfo Yatırım sorusu

Şirketlerin açıklanan 2020 Ocak-Eylül dönem kar zararları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)