E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alımlarının yeniden güç kazanması bekleniyor---

Tepki alımlarının yeniden güç kazanması bekleniyor

Tepki alımlarının yeniden güç kazanması bekleniyor
17 Ağustos 2020 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST 100'ün güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması ve gün içinde dalgalı zayıf seyrini devam ettirmesi bekleniyor.

BİST: Cuma gününe negatif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde satıcılı seyrini devam ettirerek günü %1,49 düşüşle 1.083,83’den kapattı. Avrupa borsaları İngiltere’nin yeni karantina önlemleri açıklaması ve ikinci dalga endişeleriyle haftanın son işlem gününü düşüşle kapatırken, ABD borsaları ek teşvik paketine ilişkin belirsizliğe rağmen haftanın son işlem gününü yataya yakın kapattı. BIST, Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerginliğin tırmanması ve volatilite de düşüş yaşanmasına rağmen TL’deki değer kayıplarının devam etmesinin etkisiyle negatif ayrışarak satıcılı seyrini devam ettirdi. Yurtiçi piyasaların bu haftaki ana gündemi TCMB faiz kararı olacak. TL’deki oynaklık düşse de TCMB faiz kararına kadar dalgalanmanın devam etmesi beklenmektedir. TCMB’nin fonlama maliyetini yükseltmesiyle oynaklık düşmeye başlasa da TCMB’nin politika faizinde artışa gitmemesi kısa vadede volatilite ve değer kayıplarının devam etmesine neden olacaktır. Yurtdışında ABD teşvik paketine ilişkin gelişmeler ve gelecek makroekonomik veriler takip edilecek. Teşvik paketine ilişkin belirsizliğin devam etmesi ve zayıf veriler yurtdışı borsalarda kar satışlarına neden olabilir.

Yurtiçinde ise Akdeniz’deki tansiyonun yükselmesi ve TL’deki değer kaybının devamı endeks üzerinde satış baskısının devam etmesine neden olacaktır. TL’de değer kayıplarının durması durumunda endekste tepki alımlarının yeniden güç kazanması beklenmektedir. Bu sabah Çin’in piyasalara 100 milyar dolara yakın bir likidite vermesi sonrası Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim var. Endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlamasını ve gün içinde dalgalı zayıf seyrini devam ettirmesini bekliyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Haftanın son işlem günü, 7,3658-7,3852 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,67 oranında değer kazanarak 7,3813 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,71 oranında değer yitirdi. Cuma günü, borçlanma araçları piyasasında %14,62-%14,65 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 19 baz puan artışla gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %14,62’den günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)