E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTelefonunuzdaki her şeye erişebilirler---

Telefonunuzdaki her şeye erişebilirler

Telefonunuzdaki her şeye erişebilirler
06 Ekim 2022 - 13:19 borsagundem.com

Telegram'ın kurucusu Durov, WhatsApp uygulamasının güvenli olmadığını dile getirdi.

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulamalarından birisi olan WhatsApp hakkında, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, ciddi güvenlik açıklarının olduğunu ve uygulamanın güvenli olmadığını dile getirdi.

Telegram hesabından açıklama yapan Durov, "Hackerlar, WhatsApp kullanıcılarının telefonlarındaki her şeye tam erişim elde edebilir" dedi.

Bunun WhatsApp'ın kendisi tarafından geçen hafta açıklanan bir güvenlik sorunu sayesinde mümkün olacağını belirten Durov, "Bir hackerın telefonunuzu kontrol etmek için tek yapması gereken, size kötücül video göndermek veya sizinle WhatsApp'ta görüntülü görüşme başlatmak" ifadelerini kullandı.
WhatsApp'ın son sürüme güncellenmesinin bu durumdan kurtulmaya fayda etmediğini anlatan Durov, benzer sorunların 2017-2020 yıllarında yaşandığını hatırlattı.

Durov, WhatsApp'ın 13 yıldır kişileri izleme aracı olarak kullanıldığını da vurguladı.

AYM'den WhatsApp yazışmaları ile ilgili karar!

 

WhatsApp'tan gelen bu mesaja dikkat: Joker hesabınızı boşaltabilir!

 

WhatsApp'tan güncelleme: Şikayet edilen özellik değişiyor!

 

WhatsApp, beklenilen özelliği devreye soktu

 

WhatsApp'ta kişiye özel son görülme

 

WhatsApp mesajlaşma modunun kötü amaçlı sürümüne dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:24

    sadece o değil. basit bir program ile telefonda bir çok bilgiye erişim olabilir. Bu risk mevcuttur. omurga program vardır. bu telefonun android işlemcisi olsun. bu omurga program telefon ve anti virüslerce bilinir. kodlar standarttır. bu omurga programda bir kaburga kemği üzerine orjınal kaburga kotlarına kanufle olup, kendini oranın bişr parçası göstermek ve anti visür programlarının taramalarından geçmek mümkündür. virüsler bu mantıkla çalışır. anti virüslerde güncellemeler ile bu mantıkla arama tara yapar. yeni bilgiler güncellenir, taramalarda belirtilen noktaları virüsleri bulurlar. bazı programlar eişim iznini sizden alır. siz kaul edersiniz. resimler, görseller, vb. bunlar sınırlı izin olsada, yeni yazılan kaburgaya gizlenen kod bilinmediği için sizlerin içerikler elde edilebilir