E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji sektörü bilançolar öncesi nefes almakta zorlanıyor---

Teknoloji sektörü bilançolar öncesi nefes almakta zorlanıyor

Teknoloji sektörü bilançolar öncesi nefes almakta zorlanıyor
23 Nisan 2024 - 13:55 borsagundem.com

ABD borsalarında birinci çeyrek kazanç raporları öncesi teknoloji hisselerinde düşüşün derinleşeceğinden korkuluyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de dev teknoloji şirketleri, kazanç raporları öncesi çöküş işaretleri gösteriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bespoke Investment Group, teknoloji şirketlerinin geçen hafta ABD borsalarında ‘büyük bir engel’ olduğunu ve bu ivmenin devam etmesinin muhtemel olduğunu söylüyor.

Teknolojide çöküş işaretleri

MarketWatch’tan Christine Idzelis’in haberine göre, Bespoke, “Sektör bu ay önemli ölçüde derinleşen bir çöküşle boğuşurken teknoloji hisseleri genel olarak çöküş işaretleri gösteriyor” diyor.

Dow Jones Piyasa Verilerine göre, S&P 500'ün bilgi teknolojisi sektörü geçen hafta yüzde 7,3 oranında düşüşle 20 Mart 2020'de sona eren dönemden bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşadı. Teknoloji sektörü, geçen hafta yüzde 3 kayıpla S&P 500'ün en büyük kaybeden sektörü oldu. Bespoke, paylaştığı araştırma notunda, “En büyük engel teknolojiydi” diyor.

Dev teknoloji hisseleri arasında başı çeken Nvidia, Cuma günü şirketin geçen hafta yüzde 13,6'lık düşüş yaşamasına neden olan yüzde 10'luk dik düşüşün ardından dün toparlanma işaretleri gösterdi. Dow Jones Piyasa Verilerine göre, Cuma günü, dev çip üreticisi, Mart 2020'den bu yana en büyük günlük düşüşünü ve Eylül 2022'den bu yana en kötü haftasını kaydetti.

Bespoke, ABD borsasının teknoloji alanındaki sıkıntıları vurgulamak için borsada işlem gören bir fon olan Technology Select Sector SPDR Fund XLK'ya işaret ediyor. Yaklaşık 62 milyar dolarlık varlığın yönetimi altında olan ETF için Bespoke, açıkça bozulma belirtileri göstermeye başladığını söylüyor.

ETF'in 15 Nisan'da 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşmesinden bu yana sektörün nefes alamadığının altını çizen Bespoke, “Artık 200 günlük hareketli ortalamasına 50 günlük hareketli ortalamasından daha yakın işlem görüyor” diyor.

Kazanç haftası ABD borsalarının seyrini belirleyecek

Sevens Report Research'ün kurucusu ve başkanı Tom Essaye ise paylaştığı notta, “Bu hafta büyük teknoloji kazançları var” diyor.

Tesla, Facebook’un ana şirketi Meta Platforms, Google'ın ana şirketi Alphabet ve Microsoft’un gelecek kazanç sonuçlarına değinen Essaye, “Bunlar genellikle dev sermayeli teknoloji hisseleri olarak anılıyor. Bu tür hisse senetleri arasında S&P 500'de kolektif olarak çok büyük bir ağırlığa sahip olan teknoloji, iletişim hizmetleri ve tüketiciye yönelik sektörlerdeki mega büyük şirketler yer alıyor” diyor.

Tesla, ilk çeyrek kazançlarını ABD borsası kapandıktan sonra bugün açıklayacak, Meta ise sonuçlarını 24 Nisan'da piyasa kapanışından sonra açıklayacak. Alphabet ve Microsoft'un üç aylık kazançları da 25 Nisan’da, piyasalar kapandıktan sonra açıklanacak. Sonuçların, ABD borsalarının seyrini belirlemesi bekleniyor.

ABD hisse senetleri dün öğle saatlerinde mütevazı bir yükselişle işlem gördü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 0,6 ve Dow Jones Endüstri Ortalaması Endeksi de yüzde 0,4 oranında değer kazandı.

Dow Jones Piyasa Verilerine göre, S&P 500, Ekim 2022'den bu yana en uzun kayıp serisi olan altı gün süren düşüşünü durdurmaya çalıştı. S&P 500'ün teknoloji sektörü ise dün öğle seansında yüzde 0,7 oranında artış gösterdi.

Wall Street kaderini FED değil bilançolar çizecek

 

Wall Street’in gündemi bilanço sezonu

 

UBS, teknoloji hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü

 

Teknoloji devi Google, işten çıkarmalara devam ediyor

 

Muhteşem Yedili eskisi kadar ‘muhteşem’ değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)