E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS, teknoloji hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü---

UBS, teknoloji hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü

UBS, teknoloji hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürdü
22 Nisan 2024 - 16:01 borsagundem.com

UBS Global Research stratejistleri, Big Six olarak adlandırılan teknoloji hisselerinin kâr büyüme ivmesinin önümüzdeki birkaç çeyrekte "çökebileceğini" savundular ve bu 6 teknoloji şirketi için tavsiyelerini düşürdüler.

Jonathan Golub liderliğindeki stratejistler, "Büyük 6 TECH+" hisselerinin (Apple, Amazon.com, Alphabet, Meta, Microsoft ve Nvidia) hisse başına kazançlarındaki (EPS) büyümenin, bu yılın aynı dönemi için tahmin edilen %42,2'den 2025'in ilk çeyreğine kadar %15,5'e düşmesinin beklendiğini ifade ettiler.

6 büyük teknoloji hissesi için tavsiyeyi 'Ağırlığını Atır'dan 'Nötr'a indiren UBS stratejisti Golub, "Tavsiyeyi düşürmemiz, genişletilmiş değerlemelere ya da yapay zekaya ilişkin şüphelere dayanmıyor. Aksine, bu hisse senetleri üzerindeki zor rekabet koşullarının ve konjonktürel güçlerin bir kabulüdür" dedi.

Buna karşılık, diğer teknoloji hisselerinin daha iyi performans göstereceğini belirten UBS, 2024'ün aynı dönemi için öngörülen %11,1'lik EPS artışının 2025'in ilk çeyreğinde yaklaşık %26 olacağını tahmin etti.

Teknoloji sektörünün ve S&P 500'ün performansının öncüleri olarak görülen Büyük Altı şirket, önümüzdeki iki hafta boyunca üç aylık sonuçlarını açıklayacak.

ABD'de teknoloji hisseleri tam gaz

 

Citigroup: ABD hisse senedi rallisi teknolojinin ötesine geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)