E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinde 90'lar partisi---

Teknoloji hisselerinde 90'lar partisi

Teknoloji hisselerinde 90'lar partisi
01 Temmuz 2020 - 17:37 borsagundem.com

Borsalar korona virüs engelleriyle boğuşurken teknoloji hisselerinde doksanların sonundaki teknoloji patlamasının bir benzeri yaşanıyor. Hisseler çeyrek sonunda 1999’dan bu yana tarihin en hızlı yükselişini yakaladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisselerindeki yükseliş yatırım uzmanlarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Standard and Poors teknoloji hisseleri Aralık 1999’dan bu yana en iyi performansını gösterdi. 1 Nisan tarihinden bu yana gerçekleşen %30’luk yükseliş aynı zamanda endeksin en iyi ikinci rekorunu ifade ediyor. Yatırımcılarsa sektör hisselerindeki bir sonraki gelişmeyi merakla bekliyor.

Varlık yönetimi şirketi Ascent Wealth Partners’ın Yönetici Direktörü Todd Gordon CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bir sonraki teknoloji bombası olacağını düşünüyoruz. Önceki yükseliş 90’ların sonunda internetin yayılmasıyla gerçekleşmişti” ifadelerinde bulundu.

Yarı iletken hisselerine dikkat

Yapay zekâ, sürücüsüz araçlar, 5G ve diğer yenilikçi endüstriler genişlemeye başladığında, Gordon'un bir gözü hepsinin merkezindeki bir sektöre ilişiyordu: yarı iletkenler.

Sektörün en büyük ikinci çip üreticisi Van Eck Vektors şirketi bir süredir duraklama yaşıyordu. Fakat şirket şu anda yatırım danışmanlığı şirketi Invesco’nun verilerine göre daha iyi bir güce sahip durumda. Gordon hisse senedinin Nasdaq 100 endeksinden izlenebileceğini öneriyor.

Gordon Van Eck Vektors hisselerine ve teknoloji sektörüne ilişkin “Bir dönem dalgalı bir seyir izlese de bana kalırsa hisse yükselmeye hazırlanıyor. Eğer geri dönüşün ikinci yarıda olacağını göreceksek bence ilerlemek istediğimiz yer teknoloji hisseleridir. Umarım diğer hisseler de geri dönüş gösterir fakat teknolojiye yatırımda ısrar edin” dedi.

Teknoloji hisseleri uzun süreli kazanç vadediyor

Federated Hermes’in Başkan Yardımcısı ve Hisse Senetleri Stratejisti Steve Chiavarone CNBC’nin aynı röportajında teknoloji hisselerinin uzun vadeli kazanç getireceğine inandığını belirtti.

Portföy yöneticisi, “Eğer bir adım geri çekilip kendinize, 'Ekonomi üç yıl sonra bugünkünden daha fazla yarı iletken içeriğe sahip olacak mıdır' sorusunu sorarsanız, bence bu sorunun cevabı çok açık bir evet. Bu nedenle de yarı iletkenleri bu tezin en önemli parçalarından biri olarak görüyoruz" dedi.

Chiavarone yarı iletken sektörüne ilişkin, “Tüm teknolojik yenilikler bu teknoloji etrafında inşa edildi. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının merkezinde yer almakta ve giderek daha fazla korunan bir endüstri haline geliyor. Bu yüzden, orada bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Düşük sermayeli teknoloji şirketlerinde fırsat var

Ünlü portföy yöneticisi, dünyanın "otomasyon, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blockchain, ve gelişmiş internet" gibi teknolojilerin yükselişte olduğu bir "dijital devrim" içinde olduğu yönündeki çağrısını da tekrarladı. Chiavarone, “Teknoloji sektörünün düşük sermayeli şirketler kanadında çok fazla yara alan yıkıcı güçte olabilecek şirketler var. Teknoloji sektörünün en büyük hisseleri kesinlikle harika bir iş çıkardılar. Fakat düşük sermayeli şirketler arasında çok büyük fırsatlar da bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

2000’lerin dot-com balonu sürekli olarak karşılaştırmalara neden olsa da Chiavarone bu sefer farklı olduğunu düşünüyor. Portföy yöneticisi, “eskiden 50 katın üzerinde ticaret yaparak gelecekteki kazanç umut ediyordunuz. Bugünse sektör bu şekilde yükselmeye devam etse bile katlar bunun yarısını karşılıyor. Bununla birlikte kazançlar da sağlam ve sağlam olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Bu nedenle hikâyenin 20 yıl öncesine göre daha iyi temel verilere bağlı olduğunu ve alan kazanmaya devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Teknoloji hisseleri yüksek kalmaya devam edecek

 

Riskler tartışma çıkardı! Boğa piyasası yok olur mu?

 

Çeyreği rekorlarla bitiren borsalar boğa piyasasında mı?

 

Borsa İstanbul negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)