E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRiskler tartışma çıkardı! Boğa piyasası yok olur mu?---

Riskler tartışma çıkardı! Boğa piyasası yok olur mu?

Riskler tartışma çıkardı! Boğa piyasası yok olur mu?
01 Temmuz 2020 - 13:20 borsagundem.com

Yılın ikinci yarısına ilişkin korona virüsün yeniden yayılması ve kasım seçimlerinde Biden’ın öne geçmesi beklentileri borsalarda endişeyle karşılanıyor. Fakat boğa piyasası uzmanı Tony Dwyer bu risklerin boğa piyasasını engelleyemeyeceği düşüncesinde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de kovid-19 yeni vaka sayılarının artması ve kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde şirketlere getirmeyi planladığı vergi tasarısıyla borsaları ürküten Joe Biden’ın seçilme ihtimalinin artması boğa piyasasına ilişkin olumsuz işaretlerin doğmasına neden oluyor. Boğa piyasası yatırımcısı olarak bilinen ve Kanada merkezli yatırım şirketi Canaccod Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer yılın ikinci yarısında borsalarda oldukça vahşi iniş çıkışların olacağını belirtiyor. Fakat boğa piyasası yatırımcısı iyimserlikten vazgeçmiş gibi gözükmüyor.

Dwyer CNBC’deki röportajında, “Güneydeki eyaletlerde virüsün yeniden canlanması ve Joe Biden'ın anketlerdeki liderliği muhtemelen yılın ilerleyen aylarında meydana gelecek bu oynaklığın bir kısmını belirtiyor. Bu noktaları borsalarda artan riskler içerisinde kullanmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist yakın vadede hisse senetlerinin yeni boğa piyasası içerisinde konsolidasyon aşamasında olduğuna inanıyor. Borsaların virüsün güçlendiği döneme göre çok daha iyi aşamada olduğunu belirten Dwyer en büyük farkı ABD Merkez Bankası’nın (FED) görülmemiş politika desteğinin yarattığını söylüyor.

“FED, %2 çekirdek enflasyon oranına ve tam istihdama ulaşılana kadar para basarak kredi piyasasını destekleyeceğini çok açık bir şekilde ifade etti” diyen boğa piyasası uzmanı “Bunun için uzun bir süre gerekecek” ifadelerinde bulundu.

Biden kazansa bile...

Siyaset konusunda ise, Dwyer seçimler sonuçlarına piyasaların alışacağını belirtiyor. Baş stratejiste göre eğer Biden, Beyaz Saray’ı kazanırsa FED daha da agresif hale gelerek vergi politikalarının geri dönüşlerini dengeleyecek.

Borsalarda son dönemde gözlenen düzeltmeler Dwyer’ın S&P 500 için 12 ila 18 aylık hedefini 3.000 puandan 3.300 puan hedefine yükseltti. Bu yükseltme 1998’den bu yana en iyi çeyreğini geçiren endeksin salı günkü kapanışta %6,5’lik minimum kazancını yansıtıyor.

Dwyer boğa piyasası beklentilerini korona virüste elde edilmesi beklenen başarılara ve FED’in olağanüstü desteğine dayandırıyor. Baş stratejist, “FED desteğine sahip olduğumuzdan dolayı, volatiliteya baktığımızda gördüğümüz zayıflıkla daha fazla ekonomik geri dönüşün gerçekleşeceği alanlarda satın almak istiyoruz. Bir kez ışıklar açıldığında, bir aşı ortaya çıktığında, ekonomik aktivitenin hızla arttığı bir ortam yaratılacak” sözlerine yer verdi.

Döngüsel hisseler hedefte

Boğa piyasası uzmanı bu nedenlerle borsada döngüsel alanları hedeflediğini belirtiyor. Dwyer, “Bu sadece durgunluk sonrası ticaret anlamına geliyor. Resesyon çıkışlarında genellikle ekonominin yeniden açıldığı finans, endüstri, malzeme ve tüketici ihtiyari sektörü gibi alanlarda daha fazla bulunmak istersiniz” dedi.

Borsalarda bir sonraki süreci kimse tahmin edemiyor

 

Teknoloji hisseleri yüksek kalmaya devam edecek

 

Yeni çeyrekte borsalar nasıl bir seyir izleyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)