E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri tekrar zirve yapacak---

Teknoloji hisseleri tekrar zirve yapacak

Teknoloji hisseleri tekrar zirve yapacak
14 Eylül 2020 - 12:41 borsagundem.com

ABD borsalarında teknoloji hisseleri rekor yükselişinin ardından sert bir düşüş geçirdi. Buna karşın teknoloji devleri çalkantılı dönemi aştıktan sonra tekrar rekor seviyeleri görebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük teknoloji hisselerinin rekor rallisini iki haftadır tersine dönmüş durumda. ABD merkezli bankacılık şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Mills ise bu hisse grubunun tekrar piyasa liderliğini eline geçireceğini öngörüyor.

Fakat Mills bunun gerçekleşmesinden önce yatırımcıların ciddi dalgalanmalara hazır olması gerektiği konusunda uyarıyor.

Baş yatırım uzmanı "Yazın başlarında, teknoloji hisselerinin %85'i veya %90'ı kısa vadede 50 günlük hareketli ortalamaları üzerinden işlem gördü. Bu çok sağlıklı, sağlam bir ivme. Bu seyir şu anda 50 günlük hareketin ortasına gelecek kadar kırıldı. Fakat halen aşırı satış seviyesine ulaşmış değiliz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, 20 Mart'tan bu yana en kötü haftasını tamamladı. Endeksin rekor seviyesinden %10 oranda aşağıda olduğunu belirten düzeltme seviyesine ise çok az bir oran kaldı. Hisse bölünmeleri 31 Ağustos'ta yürürlüğe giren Apple ve Tesla, endeksin büyük kayıplarına katkıda bulunan hisse senetleri arasında yer alıyor.

Mills CNBC’ye verdiği röportajında “Bu hisseler garip bir oyun teorisi üzerinden ticaret yapıyorlar. Yatırımcılar hisse senedi bölünmelerinin değer yaratmadığını gerçekten biliyorlar, ama diğer yatırımcılarda bu gerçeğin bilmediği varsayımına inanıyorlar. Bu yüzden herkes piyasaya giriyor, ivme artıyor ve hisse senetleri fiyatları belki de mantıklı olmayan noktalara ulaşıyor” dedi.

Teknik veriler bir kenara, Mills teknoloji hisselerinin temellerinin hala sağlam olduğunu iddia ediyor ve düşüş, ekonomik performansla yakından bağlı olan döngüsel şirketler arasındaki büyüme hisselerini destekliyor.

Mills'e göre, anlamlı bir piyasa rotasyonu için ekonomik toparlanmayı ve politik zemini çevreleyen hala çok fazla belirsizlik var. Baş yatırım uzmanı, “İşgücü piyasasında olup bitenler ile tüketicilerdeki gerçekte nasıl davrandığı arasında gelir değişiklikleri nedeniyle bir kopukluk yaşanıyor. Bu büyük bir soru işareti. Temel verilerde gerçek bir toparlanma görmeden büyüme hisselerinden değer hisselerine doğru bir rotasyon görmek çok zor olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Mills, 12 ila 24 ay boyunca teknoloji hisselerini de içeren büyüme hisselerinde döngüsel bir dönüş görmeyi beklemiyor. Şimdilik Mills ihtiyatlı bir şekilde ilerlemeyi öneriyor. Baş yatırım uzmanı, “Teknoloji hisselerinin 200 günlük hareket ortalaması halen %15. Bu nedenle ben olsam teknoloji hisselerine girmeden önce biraz daha aşağı yönlü hareket olmasını beklerdim” sözlerini kaydetti.

Teknoloji hisselerinden kaçış yok

 

Teknoloji balonu patlıyor

 

Wall Street devleri Blasio'yu uyardı: New York çöküyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)