E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekfen Holding'ten üç yeni şirket---

Tekfen Holding'ten üç yeni şirket

Tekfen Holding'ten üç yeni şirket
22 Eylül 2023 - 08:37 borsagundem.com

Tekfen Holding, yenilenebilir enerji, taşınmaz yönetimi ve Derince fabrikası için yeni şirket kurma kararı aldı.

BORSAGUNDEM.COM

Tekfen Holding (#TKFEN), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji çözümleri, taşınmaz yönetimi ve Derince fabrikası için yeni şirketler kurma kararı aldığını duyurdu. Şirket, bu hamleyle hem gelirlerini artırmayı hem de faaliyet alanlarını genişletmeyi hedefliyor.

Buna göre, şirket;

• Yenilenebilir enerji çözümleri konusunda faaliyet göstermek üzere “Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri A.Ş.” unvanı ile 10 milyon TL tutarındaki sermayesinin tamamı kendisine ait bir şirket kuracak.

• Tekfen Holding’in ve iştiraklerinin bünyesindeki gelir getiren ve gelir getirme potansiyeli taşıyan taşınmazları yeni kurulacak “Tekfen Varlık ve Taşınmaz Yönetimi A.Ş.” şirketine devri için gerekli işlemleri başlatacak.

• Grup şirketlerinden Tekfen İmalat ve Mühendislik A.Ş.'nin Derince’deki arsasının ve üzerinde yer alan fabrika binasının, kısmi bölünme yöntemiyle yeni kurulacak ve sermayesi Tekfen İnşaat’a ait olacak "Tekfen Derince A.Ş."ye aktarılacak.

Tekfen Holding aldığı bu kararlarla hem mevcut gelir kaynaklarını optimize etmeyi hem de yenilenebilir enerji gibi geleceğin sektörlerine girmeyi hedefliyor.

Günün önemli şirket haberleri 22/09/2023

 

Tekfen Holding 27 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacak

 

Tekfen İnşaat yurt dışında 252 milyon dolarlık ihaleyi kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 49,12
En Yüksek: 50,45
En Düşük: 47,56
Değişim 3,89 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,84
İşlem Hacmi 690.565.803
Toplam Adet: 14.075.012
Ağırlıklı Ort.: 49,10
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)