E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacak ---

Tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacak

Tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacak
05 Kasım 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell’ın faiz artırımları konusunda sabırlı davranacaklarına ilişkin açıklaması küresel risk iştahını destekleyen bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları pandemi döneminin en düşük seviyesinde gerçekleşirken, bugün tarım dışı istihdam verisi piyasaların yakın takibinde yer alacak. Fed’in de yakından izlediği tarım dışı istihdam verisi risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Ortalama Saatlik Kazançlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın faiz artışı konusundaki açıklamaları piyasaları rahatlatırken, küresel hisse piyasalarında dün de olumlu hava korundu. Küresel çapta risk iştahının gücünü korumasının katkısıyla BIST-100 Endeksi pozitif seyrini devam ettirdi ve dün günü %1,85’lik yükselişle 1.575,67 puandan tamamladı. Son dönemde yurt içinde endeks ve kur arasındaki ayrışma dikkat çekiyor. ABD borsaları günü Dow Jones dışında yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,70 – 9,72 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,71’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün güne boşluk bırakarak başladıktan sonra yükselişini gün boyu devam ettirerek 1.575,67 ile kapanış bazlı zirve seviyesini yeniledi. Endekste gün içi tarihi zirve ise 17 Mart 2021 tarihinde 1.589,47 olarak görülmüştü. Kısa vade için izlediğimiz ilk güçlü direnç de tarihi zirvenin bulunduğu bu rakam olmaya devam ediyor. Burası aşılacak ve endeks bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştirebilecek olur ise endekste yükseliş yeni bir ivme daha kazanabilir. Bu durumda 1.670’e kadar olacak yeni bir yükselişin önü açılacaktır. Aşağıda ise dün oluşan boşluğun dolacağı 1.545 civarı ilk güçlü destek konumunda olacaktır. Buranın altına sarkılması, önceki gün oluşan panik fiyatlamada görülen dip seviyelerin daha sağlıklı fiyat hareketleri ile yeniden test edilmesine neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri 05/11/2021

Anadolu Hayat ve Çemtaş sorusu

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)