E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksim Meydanı'na cami yapılacak---

Taksim Meydanı'na cami yapılacak

Taksim Meydanı'na cami yapılacak
06 Şubat 2017 - 16:27 borsagundem.com

Taksim'e yıllardır yapılması beklenen caminin inşasına başlanıyor

Taksim'e yapılması planlanan cami için hazırlanan proje İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Onaya ilişkin karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Onaylanan proje ünlü mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyor.

Onaylanan projeye göre cami 900 metre taban oturumu üzerinde, yaklaşık 21 metre yükseliğinde olacak. 9.6 metre yüksekliğinde bir kubbesi olacak cami Sular İdaresi bitişindeki 1482 metrekarelik alanda inşa edilecek. Projede caminin altına otopark ve sosyal kültürel faaliyetler için konrefans salonu inşa edilmesi de planlanıyor. Caminin inşasına planlanan alandaki dükkanların tahliye edilmesinin ardından başlanacak. Caminin yapılacağı alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu için çalışmalar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde başlatılacak. Taksim bölgesine cami yapılması daha önce de gündeme gelmiş hazırlanan çeşitli projeler uygulama aşamasına geçemeden mahkemeler tarafından iptal edilmişti. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yasin06 Şubat 2017 18:06

    millet taksimde ibadet değil travesti ve fuhuş peşinde. çok yanlış karar acilen o bölgeyi temizleyin

  • Yorumspor06 Şubat 2017 17:00

    Maalesef bizim önceliğimiz taksim meydanına cami yaptırmak olmamalıdır. Cami yapılsın ama camisi olmayan semt ve köylere. Eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakarak cami yapımı ne kadar doğrudur? Başta öğretmen yetiştirme problemleri olmak üzere, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, fiziki ortam yetersizlikleri, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, bilimsellikten, sanattan, spordan uzak programlar ve plansız uygulamalar sonucunda sorunlar katlanarak artmış, eğitim sistemimiz çökmeye yüz tutmuştur. Önceliğimiz bu sorunları çözmek olmalıdır.

  • mert06 Şubat 2017 16:59

    Taktılar

  • erdinç06 Şubat 2017 16:58

    Ağa camisi ihtiyacı karşılamıyor.

  • emevi camii olsun06 Şubat 2017 16:56

    yaaaa çok gerekliydi hiç cami yoktu zaten ,taksim meydanını cirkinleştirecek bir bina daha geliyor,gezi parkı na bişey yapadilar yaa ,zihniyet farklı işliyor bunlarda

  • erdinç06 Şubat 2017 16:56

    Orada camiiye şiddetle ihtiyaç var,,yerinde bir karar.

  • Mert06 Şubat 2017 16:43

    eğlence merkezine böye birsey yaılması statejik . karşıtlık çıkabilirç böylece çatışma çıkarsa bunun uzerinden buyuk siyasal prim uretirler.