E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTahvil kralı: FED daha fazla faiz artırmayacak---

Tahvil kralı: FED daha fazla faiz artırmayacak

Tahvil kralı: FED daha fazla faiz artırmayacak
15 Haziran 2023 - 12:58 borsagundem.com

‘Tahvil kralı’ lakabıyla ünlenen milyarder borsa uzmanı Jeffrey Gundlach FED’in yakın zamanda yeni bir faiz artışına gitmeyeceğini söyledi. Gundlach FED Başkanı’nın şahin açıklamalarının sadece ‘retorikte’ kaldığını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) dün gerçekleşen para politikası toplantısında politika faizlerini sabit tuttuğunu açıkladı. FED’in bu toplantıda faiz artırımını pas geçeceği halihazırda piyasalar tarafından halihazırda satın alınmıştı. FED Başkanı Jerome Powell’ın sıkı para politikasının devam edeceğini sinyalini sert bir şekilde paylaşması piyasaların dikkatini çeken asıl gelişme oldu.

‘Tahvil kralı’ olarak da bilinen ünlü borsa uzmanı Jeffrey Gundlach ise FED Başkanı’nın faizleri yakın zamanda yeniden artırabileceğini düşünmüyor. Gundlach CNBC’deki röportajında Powell’ın açıklamaları için, “Kesinlikle şahin bir retorik kullandı, ancak eylemlerinde şahin değildi” ifadelerine yer verdi. DoubleLine Capital’ın CEO’su FED’in 15 aydan sonra ilk kez politika faizlerini sabit tuttuğunu hatırlattı.

Gundlach FED’in politika faizlerinin şu anda ‘makul’ bir seviyede olduğunu ancak merkez bankasının para politikasını halihazırda biraz fazla sıkılaştırmış olabileceğini söyledi.

Tahvil kralı “Trendin burada olduğunu görüyorum ve FED’in faiz oranlarını yeniden artıracağını sanmıyorum” dedi. Gundlach istihdam verilerine işaret ederek Amerikan ekonomisinin birçoklarının gördüğü kadar güçlü olmadığını belirtti.

Gundlach, “İstihdamda büyüme vardı. Ancak ortalama çalışma saatlerinde önemli bir düşüş görüldü” dedi. İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi’ndeki son göstergelere dikkat çeken ünlü borsa uzmanı rakamların “büyük ölçüde resesyonu” gösterdiğini söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere ABD borsaları yıl başından bu yana güçlü bir yükseliş trendi yakaladı. Yapay zekâ hisselerine yönelik yatırımcı iştahının artmasıyla birlikte 2023 başlangıcından itibaren S&P 500 Endeksi %14’ün üzerinde bir yükseliş yakaladı. Endeks ayrıca geçen hafta, Ekim 2022’deki son dip noktasından %20’nin üzerinde yükselerek boğa piyasasına giriş yaptı.

Ancak Gundlach S&P 500 rallisinin sürekliliği konusuna da şüpheyle yaklaşıyor. Tahvil kralı son boğa piyasası rallisinin yapay zekâ alanındaki az sayıdaki şirkete yönelik yatırımcı heyecanından kaynaklandığını belirterek tabana yayılan bir yükseliş olmadığını söyledi. Gundlach’a göre yapay zekâ dışındaki şirketlerin hisselerindeki yükselişse sınırlı olacak.

Gudlach, “Açıkçası hisse senetleri piyasaları çılgınlık ibareleri gösteriyor. Piyasanın yoğunlaşan bir kısmı trenin tamamını yönlendiriyor” dedi. Tahvil kralı S&P 500 Endeksi’nin “gerçekten aşırı değerlendiğini” sözlerine ekledi.

Fed Başkanı Powell’dan 5 kritik mesaj

 

Fed şahin durdu

 

Fed, tahvil fiyatlaması doğru dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)