E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Suudi Arabistan'dan Mısır'a mali destek---

​Suudi Arabistan'dan Mısır'a mali destek

​Suudi Arabistan'dan Mısır'a mali destek
08 Şubat 2014 - 15:39 borsagundem.com

Suudi Arabistan, Mısır'ın çeşitli projelerine 330 milyon dolar finansman desteği verecek

Suudi Arabistan'ın, Mısır'ın çeşitli projelerine 330 milyon dolar finansman desteği vereceği bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Kahire Büyükelçisi Ahmed Abdulaziz Kattan yaptığı yazılı açıklamayla, ülkesinin Mısır ile 230 milyon dolar değerindeki 3 kalkındırma projesi için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Açıklamada, "Mısır ve Suudi Arabistan arasında tahılların depolandığı yatay silo projesi için 90, sulama ve drenaj pompa istasyonları projesi için 80, Kahire'nin doğusundaki Nasr semtinde içme suyunun arttırılması projesi için 60 milyon dolar değerinde 3 anlaşma imzalandı. Ayrıca elektrik alanında yapılacak projeler için de Mısır'a 100 milyon dolar düşük faizli kredi verilmesi üzerinde anlaşmaya varıldı" denildi.

Suudi Arabistan, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından diğer Körfez ülkeleri Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte Kahire'ye mali yardımda bulunmuştu. Suudi Arabistan, 5 milyar dolarlık yardım paketi açıklarken, üç ülkenin Mısır'da geçici yönetime yaptıkları yardımlar 12 milyar dolara ulaşmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)