E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye sınırından Ankara'ya çağrı: Ya sınırı açın, ya da bizi koruyun---

Suriye sınırından Ankara'ya çağrı: Ya sınırı açın, ya da bizi koruyun

Suriye sınırından Ankara'ya çağrı: Ya sınırı açın, ya da bizi koruyun
31 Ağustos 2019 - 21:32 borsagundem.com

Rusya ve Suriye savaş uçaklarının İdlib'e yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Türkiye sınırına doğru yürüyen bir grup gösterici, Şam ve Moskova'nın yanı sıra Ankara'ya da tepki gösterdi.

Türkiye'den ya sınır kapılarını açmasını ya da garantör ülke sıfatıyla Beşşar Esad yönetiminin saldırılarını durdurmasını isteyen protestocular, Babülhava Sınır Kapısı, Cisir Şuğur ve sınıra yakın diğer noktalarda gösteriler düzenledi.

Şam yönetimi ve Rusya'nın yanı sıra zaman zaman da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı sloganlar atan protestocular, Türk güvenlik güçlerince sınırdan uzaklaştırıldı.


Öfkeli kalabalık, dünya kamuoyuna "İdlib'i kurtarın", "Bizi koruyun" gibi ifadelerle çağrıda bulundu.

Türk sınır güvenlik güçleri önce havaya ateş açtı, ardından göstericilerin uzaklaşması için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

Sınıra gelen ve evsiz olduklarını belirten Muhammed el Amouri isimli şahıs, "Türkiye'nin bir şeyler yapacağı konusunda hala bir umudumuz var. Önceki vaatlerine rağmen, sahada hiçbir şey yapmamıştı ama umarız bu defa yapar. Bu (gösteri) bir uyarı. Eğer bizim için bir şey yapmazlarsa önce Türkiye'ye ardından da Avrupa'ya geleceğiz." diye konuştu.

Ancak göstericilerin büyük kısmı, amaçlarının Türkiye'ye girmek olmadığını sadece seslerinin duyulmasını istediklerini dile getirdi.

Rusya, İran ve Hizbullah destekli Suriye ordusu muhaliflerin elindeki tek kent olan İdlib'e yönelik kanlı saldırılarını arttırırken sivil kayıp sayısı da saat başı yükseliyor.

Bazı protestocular ise Türkiye'nin Rusya ile yaptığı anlaşmalara tepki gösterdi.

Göstericiler, Türkiye'nin Rusya ile anlaşıp kendilerini yalnız bıraktığı iddiasında bulundu.

Bu kapsamda özellikle sosyal medyada çok sayıda ileti paylaşıldı.

"Sessizce ölmeyeceğiz, molozların arasından yeniden doğacağız"

Nisan sonundan bu yana 750 bin civarında sivilin İdlib'den kaçtığı belirtiliyor. Yine aynı tarihten itibaren 226'sı çocuk 900'e yakın sivil yaşamını yitirdi.

İdlib'den Türkiye'ye doğru yola çıkan binlerce kişi, sınıra yakın noktalarda bekliyor.

Yollarda uzun konvoyların oluştuğu görülürken Ousama Zahra isimli Türkiye sınırındaki bir başka gösterici şöyle konuştu:

"Bugün, bu topraklarda barış içinde yaşamak isteyen insanlara karşı işlenen suçları anlatmak için sokağa çıktık. Fakat rejim uzlaşmak istemiyor, ölmemizi istiyorlar. Sessizce ölmeyeceğiz, molozların arasından yeniden yükseleceğiz. Bu topraklar bize ait ve son nefesimize kadar içinde kalacağız. Türk güvenlik güçleri insanların üzerine göz yaşartıcı gaz sıktı. Bu, rejimin de bize karşı kullandığı ilk silahtı. Amacımız burada kaos yaratmak değil, sadece üzerimizde hissettiğimiz baskıyı anlatmaya çalışıyoruz. Dünyanın bizi duymasını istiyoruz."

İdlib'de diğer şehirlerden göç edenlerle birlikte 4 milyon kişi yaşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TÜM SURİYELİLERİ01 Eylül 2019 20:29

    tüm sınırları açalım suriyeden girip edirne den çıksınlar. biraz ceyran yapar ama olsun . bunu da atlatırız.

  • Doğrusu 01 Eylül 2019 16:24

    Sınırı açın yandaşların evine gönderin.

  • Umut umut01 Eylül 2019 15:27

    Nasıl iş esad şimdi halkınızı bombalıyor ne alaka devletinize karşı çıkıyorsunuz esdda vuruyor aynı bizim çukur harekatı gibi

  • Dd01 Eylül 2019 12:37

    Birleşmiş milletler korusun. Biz niye koruyalım?. Dünyanın jandarması değiliz biz.

  • sorun01 Eylül 2019 11:21

    Açalım sınır filan kalmasin .Yandaş partililer evlerine birer tane alsa sorun biter...

  • Pardus01 Eylül 2019 10:27

    Turkiyeyi esad ile savaşa zorlamak için yapılmış bir hamle. Turkiyenin suriyeyi işgali için mazeret üretiliyor. Ne sinir açılmalı ne de suriyeye asker sokulmalı

  • Kayra01 Eylül 2019 10:25

    Bu bir komplo. Para verip protestocu toplayıp, suriyeyi işgal için zemin oluşturuyorlar. 30 ağustos yeni zaferlere gebe diyorlardı, suriyeyi işgal planlanıyor

  • ersan01 Eylül 2019 09:52

    esatvatan  hainlerını temızlıyor.bunlara ekmek deil subıle vermeyın..hainlere.hadeeeeeeeee

  • Angaralı01 Eylül 2019 08:32

    Gidin savaşın lan nasıl insanlarsınız çocuklarınıza kadınlarınıza ihtiyarlarınıza sahip çıkalım şereften yoksunlar gidin savaşın burda bizim kadınımıza kızımıza sarkıntılık yapın deniz kenarında yaşayın oh beleş yaşayın varmı öyle üç kuruşa beş köfte AKP kendi ayağına sıktı bu suriyeli sürecini yönetemedi ben olsam avrupa kapılarını açarım al Avrupa verdiğin sözde durmadın al bunları tepe tepe kullan derim Ama nerde öyle delikanlı

  • Rıdvan 01 Eylül 2019 17:25

    Çigerine kurban

  • yol01 Eylül 2019 07:14

    Alın ağrı belediyesi ne gönderin eski solcu istiyordu vah memleketim vahhh bunca dert var bide bunlar varr...

  • :)01 Eylül 2019 02:07

    çok isteyen varsa, nüfüsüna alabilir...Ben istemiyorum.

  • vatandaş01 Eylül 2019 01:14

    bu gelmek isteyenleri AKP  ye üye vatandaşların evlerine birer adet hediye edin bakın bir tane alırmı AKP bu ne ya millet açlıktan kıvranıyor bunlar ye baba  ye arabistan hiristiyanmı onlar neden bu müslümanları almıyor 

  • lucifer01 Eylül 2019 00:31

    cehennemin dibine gidin

  • Mrt31 Ağustos 2019 23:59

    Bunların başa bela olacağı taaa baştan belliydi aldıkmı başımıza belayı.

  • Cego 31 Ağustos 2019 23:17

    Akp nin hediyesi

  • Zeynep Sultan01 Eylül 2019 20:05

    Aynen katılıyorum.

  • bir türk31 Ağustos 2019 23:17

    yeter artik ona zam buna zam perişan olduk, elin arabini besleyip namusumuza vatanimiza cumhurbaşkanına hakret ettiriyoruz, o kadar yardım yaptık karşılığı türk askerine hakaret ve reisin posterinin yakılması oldu, suriyelileri istemiyoruz. benim hakkım haram olsun.

  • Ali ak31 Ağustos 2019 23:06

    Kesinlikle açılmamalı.

  • alın31 Ağustos 2019 22:54

    ümmetçi kardeşleri alın. Ümmet bunlar.. Türkiye nin iş gücü karşılanıyor... 3 yıl önce konuşan tv ve gazeteciler nerede ? ahahahha... kadınlar çocuklar aç susuz, komşun açken nasıl sarayda tok yatacan ?  geçmişte verilen örnekler  bugun hukumsuz mu _ :D .. strateji dedin şey başı sonu ucu tutarlı olur.. bizde ne varsa tutarsız. dun başka bugun başka hemde 2 yıl geçti daha :D

  • ismail midiliç 31 Ağustos 2019 22:48

    Eneden kaçıyorsunuz savasın  kurtarın ükkenizi gelin  nevarsa tabiki herşey beleş zıkkım yeyin vatan hayinleri sizi ükesini savaşda terk edenler bizde hayin denir

  • ...31 Ağustos 2019 22:47

    ırak a git, ı..irana git...afganistana gt

  • Zeynep Sultan01 Eylül 2019 20:06

    Beleş yöreye giderler.Afganlarin kendileri açtır.

  • ALAATTİN CAMGÖZ31 Ağustos 2019 22:44

    arkadaş burası yol geçen hanımı.abd ve rusya bilerek ekonomimiz çökertmek için buralarda olay çıkartıp  bunları sürekli bize gönderiyorlar.biz aç karnımızı doyurdukda sizler kaldınız.bir birinizle savaşır iseniz olacağınız bu.ALLAH göstermesin bizide bu hale getirceklerdi de vatanseverler sayesinde oyun bozuldu.bizler hangi birinize bakalım.

  • ALAATTİN CAMGÖZ01 Eylül 2019 11:17

    senin yanlışın var benim 1000 tane oyum olsa bir tanesini dahi CHP vermem asla.ben 1970 yılların chp sini iyi bilirim döviz ticareti yakastı yapanı hapse atarlardı.çimento, tüp, ilaç, akaryakıt, elektrik margarin yok bir kömür ve tüp alabilmek için üç gün dışarıda yattığımızı bilirim sen ne diyor kardeşim.

  • :)01 Eylül 2019 02:06

    hacı 3 yıl önce ne diyordun, bugun ne diyorsun? sen hakkaten chppkk ya geçtin sanırım :D saksımı düştü başına 2 gündür çark ettin iyice, cehape zihniyetine döndün. yakında esad ile anlaşalım, abd ve rusyadan muttefik olmaz dersen, senin millete deidğini sana dicem fetoşmusun sen :D

  • Büyük fiyasko31 Ağustos 2019 22:15

    Sınırlarımızı zorlayan suriyeliler CB nımıza hain diyor ve resimlerini yakıyorlarsa, ülkemizdeki sığınmacılarda aynı düşünceleri taşıyor demektir. TSK nın yapması gereken Suriyeyi biran önce tek edip, emniyet güçleri ile birlikte ülkemizdeki sığınmacıları ülkelerine geri yollamaktır. 

  • ALAATTİN CAMGÖZ31 Ağustos 2019 23:48

    o kadar cahilsin arkadaş o zaman abd ve israil pkk ya kürt devleti kurduracak ondan sonra ne olacak ankara ya kadar bizden toprak isteyecekler.bu oyunu ancak fırat ın doğusuna operesyon la oyunu bozarız yoksa bizide bölecekler.

  • Cego 31 Ağustos 2019 22:10

    İşte akp hatırası

  • belirsizlik31 Ağustos 2019 22:03

    Ayıkla pirincin taşını...

  • South Park 31 Ağustos 2019 21:59

    Ya savaşın ya teslim olun. Bıktık artık sizden. Bir sürü genç erkek ve çoluk çocuk var. Bu kadar çocuk yaparken ERKEK siniz de savaşmaya gelince neden kuyruğu kıstırıp sınıra kaçıyorsunuz. Avrupa sizi zaten kabul etmeyecek, tek derdiniz Türkiye'de rahat etmek!

  • Engin 01 Eylül 2019 20:21

    Türkiye anbes yirmi yıl sonra Arap ülkesi alma yolunda hızla ilerliyor