E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye ordusu, 5 yıl sonra Rakka'ya girdi---

Suriye ordusu, 5 yıl sonra Rakka'ya girdi

Suriye ordusu, 5 yıl sonra Rakka'ya girdi
16 Ekim 2019 - 15:10 borsagundem.com

Suriye ordusunun, 2014'den beri ilk defa Rakka'ya girdiği belirtildi.

Sputnik'e bilgi veren bir kaynak, "Suriye ordusu birlikleri, 5 yıl sonra ilk defa Rakka'ya girdi ve şehirde birkaç gözlem noktası oluşturdu" dedi. 

2014'te IŞİD tarafından ele geçirilen Rakka, bir dönem örgütün ‘kalesi’ olarak tabir ediliyordu.

Rakka, 2017'deyse ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava güçleriyle verdiği destek ile Demokratik Suriye Güçleri tarafından kurtarılmıştı.

Türkiye'nın Barış Pınarı Harekatı'nın odağında yer alan Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelere, Kürt güçlerle varılan anlaşma doğrultusunda Suriye ordusu giriyor. Rusya, söz konusu anlaşmanın yapıldığı görüşmelere arabuluculuk yapmıştı.

Koalisyonun bombardımanlarından beri Rakka'ın büyük bir kısmı tahrip olmuş durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • canbey16 Ekim 2019 21:59

    hağla esad düşmanlığı yapan vatan bütünlüğüne en büyük zararı verenlerdır esad gıderse surıye düşer surıyenın düşmesı türkıyenın düşmesıdır  ESAD şu ana kadar emperyalızme karşı ıslam dünyasının namusunu kurtardı

  • Tuğrul ertuğrul18 Ekim 2019 04:14

    Elikanlı milyonları öldüren. Kadınları yıllarca tecavüz eden tecavüzden doğan bebeklere tecavüz eden artık bitmiş birini nasıl savunursun zalime destek zalimliktir. Anayasa çalışmaları yapılmalı ve halk sandıktan çıkan ile yönetilmeli. Yıkılmış suriye israilin işine gelir. Eseti tutan koruyanda israildir. Ancak esed gibi bir azınlık temsilcisi suriyeyi kargaşaya sürükleyebilirdi. Babasıda öyleydi. Hamafa 40bin sünniyi birkaç günde yok etti hafızesed. İsrailin gizli manivelalarıdır şia ve esed baas.

  • edy16 Ekim 2019 17:10

    baba ve oğul esed hep pkk ve türevlerini beslemiş ,korumuş ve üzerimize salmıştır. kimse pyd nin bu sıkışık zamanında esed tarafından ezilmesini beklemesin. bu kadar kullanışlı bir iphneyi kimse (ırak,iran.usa.rus.izrail, suriye ,... ) elinden kaçırmak istemiyor.  normal olan nedir pyd ye esedin de bir darbe vurmasıdır. ancak bakıyorsunuz esed pkk ile anlaşmaya varıyor. 

  • Kamil16 Ekim 2019 17:01

    Suriye rejimi ne yapar eder teröristleri derdest eder, şimdilerde vaziyeti idarede

  • vatansever16 Ekim 2019 16:07

    adamlar yeni dümen peşinde....baktılar türkiye bastırıyor proje çöküyor...ne yapabiliriz rejim kılıfına sokarsak en azından bu yapı korunur sonra bakarız dedile....yok olmaktansa sığınmayı tercih ettiler....biz suriyenin kuzeyinde bu yapıyı bitirdiğimizde o emelleride şimdilik sonlanacak...sonra daeş yalanını tekrar gündeme sokacaklar görünüyor....biz suriyede olursak o yalanda işe yaramaz bu arada....bizim bölgelerde bu yalan sökmez...

  • iso16 Ekim 2019 15:53

    Sen Esad'la anlaşsan PYD'yi köşeye sıkıştırmış olacaktın... Kuzeyden sen Güneyden esad vuracaktı. Şimdi pyd rejimle anlaştı 30km'lik hatttın gerisine çekilmiş oldu o kadar. Orada da varlığını sürdürecek malesef. 

  • Nihat16 Ekim 2019 15:24

    pkk yı itlerini korumak konusunda hepsi mahir

  • Bika16 Ekim 2019 15:17

    Suriye ordusu  kendi topraklarına girmiş.

  • tokatçı16 Ekim 2019 15:14

    bize dua etsinler ..