E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStone: Trump'ın aleyhine tanıklık yapmam---

Stone: Trump'ın aleyhine tanıklık yapmam

Stone: Trump'ın aleyhine tanıklık yapmam
26 Ocak 2019 - 07:38 borsagundem.com

Florida'da gözaltına alınan ABD Başkanı Trump'ın eski danışmanı Stone, kefaletle serbest bırakıldı. Stone, "Suçsuzum. Başkan aleyhine tanıklık yapmayacağım. Mahkemede onları yeneceğim" dedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın sabaha karşı FBI tarafından Rusya soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski danışmanı Roger Stone kefaletle serbest kaldı. Mahkemeden çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Roger Stone “Suçsuzum. Mahkemede onları yeneceğim. Bu siyasi bir dava. Başkan aleyhinde tanıklık yapmayacağım” dedi.

Hakim karşısına çıktığı duruşmada kefaletle serbest bırakılan Roger Stone’u mahkeme çıkışında gazeteci ordusunun yanısıra Trump yandaşları ve karşıtları bekliyordu. Stone mahkeme kapısında basın mensuplarına açıklama yaptı. Roger Stone, Başkan Trump aleyhinde tanıklık yapmayacağını, suçsuz olduğunu ve davayı kazanacağını söyledi.

Stone FBI tarafından gözaltına alındığı anları anlatırken “17 araçla 29 FBI ajanı evine geldi. Eşimi ve köpeklerimi korkuttular. Telefonla avukatıma ulaşabilirlerdi” dedi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Roger Stone davayı siyasi bir dava olarak niteledi.

Roger Stone basın mensuplarına açıklama yaparken zaman zaman hem yuhalama sesleri hem de destek sloganları duyuldu. Bazı protestocular, seçim kampanyası sırasında Trump’ın destekçilerinin seçimdeki rakibi olan Hillary Clinton için e-mail skandalı sebebiyle kullandığı “İçeri atın” sloganını Roger Stone için kullandı. Bazı Trump yandaşları da “USA” sloganları attı.

Mahkemeden çıkarken iki eliyle zafer işareti yapan Roger Stone “İki yıl boyunca devam eden engizisyonun ardından bugün yöneltilen suçlar hiçbir şekilde Rusya’yla işbirliğiyle ya da Wikileaks’le eşgüdümle bağlantılı değil” dedi.

Trump: “CNN’e kim haber verdi?”

Trump’ın 2016 başkanlık seçim kampanyası sırasında danışmanlığını yapan Roger Stone Florida’da sabaha karşı gözaltına alınmış, Başkan Trump’ın sık sık eleştirilerinin hedefinde olan CNN televizyonu da o anları görüntülemişti.

CNN’e bir kaynağın Roger Stone’un gözaltına alınacağı konusunda bir kaynaktan bilgi sızdırıldığı iddia edildi. Başkan Trump, eski danışmanının gözaltına alınması sonrasında Rusya soruşturmasını bir kez daha cadı avı olarak nitelerken, “CNN’e orada olması için kim haber verdi?” diye sordu.

CNN televizyonu da kurumsal iletişim biriminden yapılan açıklama aracılığıyla iddialara cevap verdi. Twitter’dan da paylaşılan açıklamada CNN "Roger Stone’un gözaltına alındığı anı görüntüleyebilmemiz olayların akışı sırasındaki ipuçlarını iyi yorumlamamızın ve kararlı haberciliğimizin sonucu. Buna gazetecilik deniyor” ifadeleri kullanıldı.

Başkan Donald Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone yalan beyanda bulunmak, adaleti engellemek, tanıkları yalan ifadeye zorlamakla suçlanıyor. İddianameye göre Stone, “Kuruluş 1” olarak nitelenen bir platform ve bu kuruluşun elinde Clinton’ın seçim kampanyasına zarar verebilecek türden bilgilerle ilgili olarak Trump’ın seçim kampanyasından üst düzey isimlerle görüştü. İddianamede “Kuruluş 1” olarak belirtilen platformun isimsiz kaynaklarca kendilerine ulaştırılan gizli belge ve bilgi yayınlanan Wikileaks olduğu üzerinde duruluyor.

İddianameye göre, Roger Stone Trump’ın 2016 başkanlık seçim kampanyası sırasında “Kuruluş 1”, bu kuruluşun başındaki isim ve çalınan e-maillerle ilgili yazışmalar yaptı. Savcılara göre Roger Stone, soruşturma kapsamında ifade verdiğinde bu yazışmalar hala elindeydi. Roger Stone’un soruşturma sırasında bir tanığı da yanlış ifade vermeye ikna etmeye çalıştığı, soruşturmadan bilgi gizlediği belirtiliyor.

Beyaz Saray: “Başkan yanlış bir şey yapmadı”

Beyaz Saray ise Roger Stone hakkında hazırlanan iddianamenin Başkan Trump’la bir alakası olmadığını savundu. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders Stone’un gözaltına alınmasının ardından CNN televizyonuna konuştu.

Sanders, “Stone’a yöneltilen suçlamaların Başkan Trump’la ya da Beyaz Saray’la ilgisi yok. Başkan yanlış bir şey yapmadı” dedi. (Amerika'nın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)