E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Ukrayna’yı desteklemede geri adım atmayacağız---

Stoltenberg: Ukrayna’yı desteklemede geri adım atmayacağız

Stoltenberg: Ukrayna’yı desteklemede geri adım atmayacağız
25 Kasım 2022 - 13:23 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO, (savaş) ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek. Geri adım atmayacağız” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Şubat’tan beri devam eden Rusya’nın Ukrayna’yı işgali hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki hafta NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılacağı Bükreş’teki toplantı öncesinde Brüksel’de konuşan Stoltenberg, “NATO, (savaş) ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek. Geri adım atmayacağız” dedi.

Polonya’nın Almanya’dan Patriot hava savunma sistemlerinin Kiev’e kaydırılmasını istemesinin sorulması üzerine Stoltenberg, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemleri verilmesi kararının belirli ülkelerin tutumuna bağlı olduğunu belirtti.

Stoltenberg özel sistemlere ilişkin kararların ülkelerin nezdinde alınan kararlar olduğunu belirterek, son kullanıcı anlaşmaları ve diğer düzenlemelerin bu tarz kararlar alınmadan önce diğer müttefiklerle de görüşülmesi gerektiği anlamına geldiğini ifade etti.

Patriot savunma sistemini, ABD’li Raytheon RTX.N şirketi üretiyor.

Stoltenberg: Bildiğimiz şey, Rusya'nın geri itildiği

 

Stoltenberg'den Rusya'ya nükleer savaş uyarısı

 

Stoltenberg: Türkiye dünya gıda krizini önledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)