E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Sterlin, euro karşısında 3 ayın zirvesine yakın---

Sterlin, euro karşısında 3 ayın zirvesine yakın

 Sterlin, euro karşısında 3 ayın zirvesine yakın
05 Aralık 2023 - 13:01 borsagundem.com

Sterlin, ECB ile BoE arasındaki farkın açılacağı değerlendirmeleri ile euro karşısında 3 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.

ECB'nin gelecek yılın mart ayında faiz indireceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi ve ECB ile BoE arasındaki farkın açılacağı değerlendirmeleri sterlinin bugün euro karşısında neredeyse son üç ayın en yüksek seviyelerinde çıkmasını sağladı.

Para piyasaları, Mart ayındaki ilk hamleyle birlikte ECB'nin gelecek yıl toplam 140 baz puandan fazla faiz indireceğini fiyatlıyorlar. BoE'nin ise ilk faiz indirimini Haziran 2024'te yapacağı öngörülüyor.-

Sterlin, bugün euro başına 85,80 pens seviyesinde yatay seyrediyor. Cuma günü euro başına 85,60 pence ile 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, analistlerin ECB ve BoE'nin politika yolu hakkında karışık görüşlere sahip olması nedeniyle bu haftanın başlarında geri çekildi.

ING stratejisti Francesco Pesole, "EUR/GBP söz konusu olduğunda, düşüş aşırıya kaçmış gibi görünüyor ve İngiltere Merkez Bankası faiz beklentilerinde kademeli olarak güvercin bir yeniden fiyatlandırmanın 0,8600'ün üzerinde bir toparlanmayı desteklemesini bekliyoruz, ancak bu çok kısa vadede gerçekleşmeyebilir" dedi.

BofA kısa süre önce BoE'nin 2024'ün büyük bölümünde beklemede kalacağını savundu ve piyasalar nihayet oranların uzun bir süre yüksek kalması gerekebileceği mesajının nihayet duyulduğuna dair işaretler görüyor.

Nomura ekonomisti Andrzej Szczepaniak, ECB'nin yakın vadeli faiz indirimleri için piyasa fiyatlamasının enflasyon beklentilerine yanıt olarak çok agresif göründüğünü söyledi.

Anketlerde süregelen zayıflığın Euro Bölgesi ve İngiltere'de hafif resesyona işaret etmeye devam etmesi nedeniyle bir sonraki hamlelerin ECB için Eylül 2024'te ve BoE için Ağustos'ta faiz indirimleri olacağını tahmin edenSzczepaniak, "Her iki durumda da 125 baz puanlık indirim öngörüyoruz ve faiz oranlarını benzer zaman dilimlerinde - 2025'in başlarına kadar - ECB için %2,75'e ve İngiltere Merkez Bankası için %4'e indiriyoruz. Daha derin resesyonlar bu zamanlamayı öne çekebilir" dedi.

ING'den Pesole, "ABD verilerinin risklerin oldukça ikili olduğu anlamına gelmesine rağmen, 1,2500'e ve hatta 1,2470'teki 100 ve 200 günlük MA'ya doğru bir yakınsamanın, doların toparlanması için yer verilen daha fazla bir ralliden daha olası olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı

ECB faizi sabit bıraktı

 

ECB faiz oranları zirve yapmamış olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)