E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSSK ve Bağkur emeklisine yüzde 49,25 zam teklifi kabul edildi---

SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 49,25 zam teklifi kabul edildi

SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 49,25 zam teklifi kabul edildi
25 Ocak 2024 - 19:22 borsagundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda çalışma hayatına ilişkin kanun teklifinin SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesini içeren 7. maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifinin, işçi emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25’e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.,

TBMM Genel Kurulu, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeleri sürdürüyor.

Teklifin 7. maddesi üzerinde değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeyle söz konusu maddede yüzde 42,57 olarak yer alan SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25'e yükseltildi.

IŞIKHAN AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranının yüzde 49,25'e yükseltileceğini açıklamıştı.

Böylece bu yıl tüm emeklilere aynı oranda artış sağlandığını belirten Işıkhan, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini ifade etmişti.

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkaracak madde TBMM'de kabul edildi

 

Bakan Işıkhan açıkladı: SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)