E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSpiegel: Almanya, Rus petrol ithalatını yarıya indirecek!---

Spiegel: Almanya, Rus petrol ithalatını yarıya indirecek!

Spiegel: Almanya, Rus petrol ithalatını yarıya indirecek!
25 Mart 2022 - 12:56 borsagundem.com

Der Spiegel dergisi Almanya'nın sene sonuna dek Rus gazına bağımlılığını % 30'a, petrole bağımlığını ise sıfıra indirmeyi hedeflediğini ileri sürdü.


Der Spiegel dergisinin Alman Ekonomi Bakanlığı’nın bir raporuna dayandırdığı haberine göre haberine göre enerjide Rus bağımlılığını hızla azaltmaya çalışan Almanya yıl ortasına dek Rusya’dan ithal edilen petrol miktarını yarıya indirmeyi planlıyor.

Bloomberg'deki habere göre; Raporda geçen bilgilere göre yıl sonuna dek Rus gazına olan bağımlılığın mevcut hacimlere göre yarıdan fazla azaltılarak yüzde 30’a kadar düşürülebileceği petrol ithalatının ise sıfıra indirilmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Rus kömür alımlarının ise yaz bitmeden sonlandırılacağı düşünülüyor.

İŞGAL ENERJİ POLİTİKALARINDA KÖKTEN DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMESİNE NEDEN OLDU

Rusya’nın Ukrayna işgali Almanya ve Avrupa Birliği ülkelerinin enerji politikalarında kökten bir değişikliğe gitmesine ve birliğin Rus fosil yakıtlarına bağımlılığını hızla sonlandırma çalışmalarına başlamasına neden olmuştu.

AB Komisyon Başkanı von der Leyen ve ABD Başkanı Joe Biden’ın Cuma günü ABD’den LNG ithalatıyla ilgili yol haritasının detaylarını açıklaması bekleniyor. Anlaşmayla nakliyatların gerçekleşmesini başlatacak ticari sözleşmeler için bir platform oluşturulacak.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck ülkenin enerji tedarikini çeşitlendirmek için geçtiğimiz günlerde Norveç ve Katar ile görüşmelerde bulunmuştu.

Dergi haberinde Almanya’nın RWE, AG ve Uniper SE enerji firmalarıyla opsiyon anlaşmaları imzaladığını ve hükümetin Kuzey Denizi ve Baltık Denizi’nde yüzer depo alanları için potansiyel lokasyonlar arayışında olduğunu iddia etti.

Rus petrol rafinerileri üretimi azalttı

 

Almanlar Rus petrolünü istemiyor: Direksiyon bırakmaya hazırlar!

 

Japonya da Rus petrolü ithalatına yasaklama planlıyor

 

Rus petrolüne yaptırımlar ne anlama geliyor?

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)