E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı---

S&P Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı

S&P Türkiye'nin kredi notu kararını açıkladı
29 Eylül 2023 - 23:51 borsagundem.com

S&P, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Açıklamada yenilenen siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla 2026’ya kadar yeni ekibin Türkiye ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden uzaklaştırarak daha dengeli dış ve mali hesaplara, daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyeceği öngörüldü.

Para ve finans sektörü politikalarının etkinliği ve bağımsızlığı artarken, Türkiye’nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de TCMB’nin net rezervlerinin güçlenmesi durumunda görünümün pozitife çekilebileceği ifade edildi. S&P, 2023’te temkinli de olsa faiz artışlarının devamını bekliyor.

S&P son olarak Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit ederken not görünümünü durağan’dan negatif’e düşürmüştü.

Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de 8 Eylül’de not görünümünü yükseltmişti. Not görünümünün revize edilmesinin ‘daha geleneksel politika karışımına dönüşü’ yansıttığı belirtilmişti.

Fitch, Türkiye'nin bu yılki büyüme tahminini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST30 Eylül 2023 22:57

    Şuanda deniz dalgalı gemiyi kıyıya çekmeli.  Pandemi, deprem ve savaş olmasaydı Reis sisteminizi altüst etmişti. Ama enerji açığını kapatıp, dijital para sistemini otutturduktan sonra bu sefer operasyonu tamamlayacak.

  • Berber Bekri 30 Eylül 2023 22:34

    NAS a göre ekonomi gözlerde ışıltı istiyoruz Durmak yok yola devam..Haydi Türkiye ileri...Dünya bizi kıskanıyor...Yaparsa AKP yapar...doların hakkından gelir 2003 de kaç liraydı şimdi kaç lira taktik çok basit doları yukarı çıkarıp yüksekten aşağı atarak öldürmek işte çözüm işte vizyon...YTD...

  • AHMET ÖZBİR30 Eylül 2023 11:19

    TÜRKİYE'min NOTU'nu millet belirlemiş ve "İSTİKRAR ÜZRE ŞAHLANIŞA DEVAM" demiş. Bazı ESEN PİŞEN'lerin artıması veya düşürmesi "TIRAŞA MANGO"dur!..

  • Lale30 Eylül 2023 19:57

    Cahiller faizin %20ye çıkmasını alkışlamaya da başlamış. Hani nas var zirto?

  • ciğerci bilal usta30 Eylül 2023 07:48

    ne bu ya not artı indir bi şe olduğu yok .5 kademe altında işlem görüyo piyasa .bunun düzelmesi için yargı reformu ,ekonomi reformu , sağlık reformu , eğitim reformu , demokratik parlamenter rejim  , ab ayarlarında yapılması lazım sonra en az 10 yıl .yani zor değil imkansız .artıkın .akapa hödüpamahapa rejimi buna izin verirmi asla .hala borsaya takılan eskileri anlarız da yeni 3 milyon hangi kafaya hayret mallandılar.

  • Koala30 Eylül 2023 07:03

    Ekonomi kaygan bir karadelige giriyordu, o karadeligin içinde durdu. Ohh mis

  • E.g.30 Eylül 2023 00:55

    DURAĞANDAN NEGATİFE DÜŞMÜŞ NEGATİFTEN TEKRAR DURAĞANA YÜKSELMİŞ

  • Hakan 30 Eylül 2023 14:33

    Aaa bildin, otur sıfır.

  • Öğretmen30 Eylül 2023 00:18

    Pazartesi , çıkışa hazır mıyız? :)

  • Ordu30 Eylül 2023 19:58

    Bu yüzden çıkmıştı zaten