E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSosyal medyada pazarlanan hisselere müdahale---

Sosyal medyada pazarlanan hisselere müdahale

Sosyal medyada pazarlanan hisselere müdahale
27 Şubat 2021 - 08:51 borsagundem.com

ABD'de sermaye piyasaları düzenleyicisi ve denetleyicisi olan regülatör kuruluş SEC, sosyal medya platformlarında popüler olan 15 hissede işlemleri askıya aldı

Sosyal medya platformları üzerinden bazı hisselerde yaratılan ve GameStop olayıyla öne çıkan fiyatlamalara yönelik ABD'den ilk somut hamle geldi.

ABD'de sermaye piyasalarını denetleyen kuruluş SEC sosyal medya üzerinden yükselen 15 hissede işlemleri askıya aldı. Haftanın son işlem gününde kuruluştan gelen açıklamada sosyal medya platformları üzerinden sanal fiyatlamalar yaratılan 15 hissede işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Kuruluşun yürütme biriminden Melissa Hodgman açıklamada sosyal medya üzerinden gündeme getirilen hisseleri yakından takip ettiklerini ve gerekmesi durumunda kamu çıkarı için hızlı bir şekilde müdahalede bulunduklarını belirtti.

Kuruluşun geçici olarak işlemlerini askıya aldığı hisseler şöyle sıralandı: Ehouse Global Inc., Eventure Interactive Inc., Eyes on the Go Inc., Green Energy Enterprises Inc., Helix Wind Corp., International Power Group Ltd., Marani Brands Inc., MediaTechnics Corp., Net Talk.com Inc., Patten Energy Solutions Group Inc., PTA Holdings Inc., Universal Apparel & Textime Company, Wisdom Homes of America Inc.

ABD'de geçen haftalarda Reddit gibi platformlar üzerinden GameStop hisselerinde hızlı yükselişler yaratılmış, konu ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD Kongresi'nin de gündemine girmişti.

ABD borsaları ayın son işlem gününü 'karışık' kapadı

Açılış seansında yeni dönem

Ege Gübre, BIST 100'de günün en çok kazandıran hissesi oldu

Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • silik hisse27 Şubat 2021 11:25

    bizde bu işin öncüsü silik hisse idi hubvc vs reysaş hintli operasyonları ile adam en az 40 milyon kaldırdı. hayatında göremeyeceği servete ulaştı. şakşakçıları arada yorumları karıştırsalarda işi sıcak tutmaya çalışıyrolar şimdi evliya oldu gerçi orası ayrı parayı buldu kınıyor şimdi sosyal medyada hisse yazanlarıı adam fırıldak olunca ne desen tutmuyor

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Şubat 2021 14:57

    RTALP neden söylemiyorsunuz.şirket bitmiş sıkıntılı durumda idi bir grup süpekülatör şirketi satın aldı yok covid falan filan dediler 1 TL lik hisse bir sene olmadan daha 66 TL olmadımı.buradan kaldırılan paralar söylermisin.bunlar gibi yüzlerce hisse senedi var borsada.benim bir arkadaşım birikimi gitti tam 650 000 TL sildi bu şirketin hissesine girerek.

  • rıza27 Şubat 2021 09:33

    Küçükler hep kaybetsin büyükler kazansın. İstedikleri küçüklerden büyüklere para transferi olsun.Aksi durumda müdahele var.ABD de de böyle bizde de böyle.