E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ayın son işlem gününü 'karışık' kapadı---

ABD borsaları ayın son işlem gününü 'karışık' kapadı

ABD borsaları ayın son işlem gününü 'karışık' kapadı
27 Şubat 2021 - 02:21 borsagundem.com

ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hızlı artışla kötü bir hafta geçiren Wall Street endeksleri Şubat ayının son işlem gününde 'karışık' bir seyir yaşandı. Dow ve S&P 500 ekside kalırken Nasdaq dalgalı işlemlerde artıya geçti

ABD borsaları şubat ayının son işlem gününü karışık bir seyirle kaparken Nasdaq yükselişle kapanan tek endeks oldu. 

Yükselen enflasyon korkusu ABD tahvil getirilerini bir yılın en yüksek seviyesinde tutarken, bir önceki gün endeksin en kötü performansının ardından teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi Cuma günü dalgalı işlemlerde yükseldi. S&P 500'de çok az değişiklik olurken, Dow Endeksi üç haftanın en düşük seviyesine geriledikten sonra düşüşle kapadı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 469,64 puan ve yüzde 1,5 oranında düşüşle günü 30,932,37 seviyesinde tamamladı. S&P 500 endeksi 18,19 puan ve yüzde 0,48 oranında kaybederek gün sonunda 3.811,15'e geriledi. Nasdaq ise 72,91 puan ve yüzde 0,56 artışla 13.192,34 puanla günü kapadı.

AYLIK BAZDA DURUM

Dow Jones Endeksi, yatırımcıların ekonomik bir yeniden açılmadan yararlanmaya hazır olan döngüsel şirket hisselerine rağbet etmesiyle Şubat ayında yaklaşık yüzde 4'lük kazançlar kaydetti.

Ekim ayından bu yana en kötü haftasını geçiren Nasdaq, Şubat ayında kabaca yüzde 1 yükselirken, S&P 500 aylık artış oranı yüzde 2.6 olarak gerçekleşti. 

TEKNOLOJİ HİSSELERİ İÇİN KÖTÜ HAFTA

Apple, Amazon, Microsoft ve Alphabet hisseleri Cuma günü yüzde 0,2 ile yüzde 1,4 arasında yükselmesine rağmen ABD Hazine getirilerindeki keskin artış nedeniyle son ayların en kötü haftasını yaşadı.

Gösterge 10 yıllık ABD Hazine getirisi, Perşembe günü% 1.614'e sıçrayıp borsaları kızdırdıktan sonra% 1.404'e geriledi. Wall Street’in korku göstergesi bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı

 

Borsada hareketli hafta negatif tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)