E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı---

Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı

Avrupa borsaları haftanın son gününü düşüşle kapattı
26 Şubat 2021 - 20:31 borsagundem.com

Avrupa borsaları, ABD’de devlet tahvillerinin getirilerinde sert yükselişin yaşanmasının etkisiyle günü düşüşle tamamladı.

ABD'de 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisinin yüzde 1,6'yı aşarak, bir yıldan uzun süredir en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yatırımcıların, ABD’nin enflasyon ve büyüme verilerine ilişkin beklentileri arttı.

Avrupa piyasaları, tahvil getirisi dalgalanmalarıyla haftalık yaklaşık yüzde 2,5 düşüşle kapandı.

British Airways'in (BA) sahibi İspanyol International Airlines Group (IAG) 2020 yılında 7,4 milyar avro zarar ettiğini bildirmesine rağmen, özellikle İngiltere’de aşılama sürecinin hızlı ilerlemesinin normalleşme yönündeki beklentileri artırmasıyla IAG hisseleri yüzde 3,8 değer kazandı.

Kapanışta gösterge endeksi Stoxx Europe 600 yüzde 1,72 değer kaybederek 404,64 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,53 azalarak 6.483,43 puana, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,67 düşerek 13.786,29 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,40 değer kaybıyla 5.703,22 puana ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,93 gerileyerek 22.848,58 puana indi.

Euro/dolar paritesi, TSİ 20.04 itibarıyla yüzde 0,706’lük düşüşle 1,209 seviyesinde bulunuyor.

Link Bilgisayar hisseleri brüt takasa alındı

Bu hafta altın ve döviz kazandırdı, borsa kaybettirdi

Borsada hareketli hafta negatif tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum26 Şubat 2021 23:14

    Bir şeyi atlamışım yunanistan uyanıklık yapıp AB de aşı pasaportu çıkarmayı ve AB lilerin AB dışına çıkmaması turistin kendilerine doğru kaymasını istiyor ve ayrıca AB de kullanılan aşıyı kullanmayan ülkelerdeki aşı olan insanları bile AB içine girmemesi söz konusu ama böyle olursa bu türkiyenin işine geliyor çünkü aşı olmuş AB vatandaşı istediği ülkeye çıkış yapacak ayrıca AB ye gidemeyen Rus vb ülke insanları yine türkiyeyi tercih edecektir ayrıca Çin japonya Singapur gibi ülkelerin insanları AB ye giremiyeceği için Türkiye önlerinde parıldayacaktır ayrıca biz Çin aşısı kullandığımız için belkide bize gelmek isteyecekler dir çinli turist en iyi turistir Fransa ekonomisini İtalya ekonomisini ayakta tutanlar

  • Yorum26 Şubat 2021 22:43

    Birde turizmde çalışan esnafların çalışanlarına mayıs sonuna kadar ksa çalışmayı çalıştırın

  • Yorum26 Şubat 2021 22:39

    Türkiyenin aşılanma sayısını dünyanın her yerinde hem ekonomistler hem insanlar takip ediyor dünyada sırasıyla abd Çin AB hindistan ve Türkiye haftaya hindistanıda geçeriz öyle olursa dünyanın diline düşeriz aşılama hızında tüm dünya türkiyeyi konuşacak

  • Yorum27 Şubat 2021 01:44

    İlker bu gün blomberge katılan yabancı bir ekonomist konuşurken türkiyenin aşılanmasınıda takip ediyoruz ve Türkiye çok hızlı gidiyor bu konuda dedi şimdi covid 19 diye bir vürüs var demi dünyayı değiştiren bir vürüs buna karşıda bir aşı var ve bu aşıyı hızlı vuran ülkeler ekonomilerini hızlıca açabiliyorlar ve bu vürüsten kutluyorlar niye hızlı aşılama yapan ülkeleri takip etmesinler buna göre pozisyon almasınlar

  • Ilker 26 Şubat 2021 23:44

    Herkes kendi derdinde. Niye bu kadar bizi takip ediyorlar diye düşünürsünüz anlamış degilum

  • FRK 26 Şubat 2021 22:01

    Doviz girişi ekonomik canlanma ve işsizliği azaltmada turizm elbette! Ekonomide en acil durum MB nin doviz rezervlerini toparlayabilmesidir. En öncelikli durum. Yoksa ülkenin fşnans ve ekonomi balanslatı fena bozulur. Doviz fiyat yatırımcıların maliyeti civarına çıkarılır ve sonra artırılan faizlerle tekrar gevşetilecek tekrarlarla ancak MB nın yeterli doviz toplamadına olanak oluşur. Bunun için liraya uygulanacak belli faizlerle giriş sağlayacak yurdışı finasçılarla anlaşmak gerek. faizler Fiyatı 7 lerin altından başlayarak MB dovizi toplayarak doviz fiyatı belli seviyelere çıkana kadar toplayacak ve sonra yeni faiz artırımı ile dış kaynaklardan doviz giriş sağlanıp tekrar düşürürse, sonra merkez bankası tekrar doviz toplayarak fiyatı çıkar, dışarıdan girişlerle doviz tekrar aşağı çekilecek şeklinde tekrarlayan sürekli bantı daraltan formasyonla MB doviz rezervlerini toparlayabilir.

  • Erz27 Şubat 2021 04:27

    “Komik olmayın” Derken komik olma!:) Bilselerdi finasal olarak ülkeyi bu duruna getirmezlerdi!! :)) ayrıca enflasyonun temel nedenletininnde iyi araştırılması gerekir!!

  • Komik olmayin26 Şubat 2021 23:49

    Bunu bi tek sen biliyorsun. Merkezdeki bakanlar yöneticiler bilmiyor. Ne kadar ilginç 😀

  • Kaçkar KAPLANI26 Şubat 2021 21:25

    Borsada tuhaf olan şey; Yeni halka arz edilen hisse senetleri kapış kapış değerinin çok üstünde satılıyor. Üstüne en az 3-4 tavan yapıyor ama her yıl kar payı dağıtan ve diplerde olan ASELSAN gibi hisse senetleri sürünüyor. Bu gün bu hisse senedi halka arz ediliyor olsaydı en az 80 TL den arz edilir bir de üstüne 4-5 tavan yapardı.

  • Rfd26 Şubat 2021 21:10

    Turizimciyiz ve rezervasonlarıda takip efşypruz. Ama ufukta da olsa patlama diye bir şey görünmüyor henüz!

  • Yorum27 Şubat 2021 13:24

    Hagi acente Turizmciyiz derken İngiliz turistin %300 rezervasyon artışı olduğunu biliyormusun sen kazakistandan turist getiriyorsun heralde ne ediyorsun ula işlirmisen