E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSosyal medya düzenlemesi genişletilecek---

Sosyal medya düzenlemesi genişletilecek

Sosyal medya düzenlemesi genişletilecek
01 Ekim 2021 - 09:37 borsagundem.com

AK Parti sosyal medya düzenlemesinin genişletilmesine hazırlanıyor

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı sosyal medya düzenlemesinin, internet siteleri, gazeteler ve TV'leri de içine alarak genişleteceği gündemde.

"Sosyal medya düzenlemesinin başından itibaren bir haberin yalan haber olduğuna ve dezenformasyon amacıyla üretilip paylaşıldığına kim karar verecek, sorusunun üzerinde duruluyor.

'Dezenformasyona RTÜK mü, BTK mı, İletişim Başkanlığı mı, mahkemeler mi karar versin ya da yeni bir birim mi oluşturulsun?' tartışması yaşandı. Sonunda yeni bir birim kurmak yerine ihtisas mahkemelerinin karar vermesi eğilimi öne çıktı.

Şimdiye kadar sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyonun önlenmesine yönelik tedbirler üzerinde duruldu. Komisyonda yapılan tartışmalarda, yalan haberlerin sosyal medyada paylaşıldıktan sonra internet sitelerinde, gazetelerde ve TV’lerde kullanıldığı üzerinde duruldu. Dezenformasyon amaçlı paylaşımların sosyal medyadan alınarak internet sitelerinde, TV’ler ve gazetelerde kullanılmasının önüne geçilmesi için çalışma yapılması kararı alındı. Dezenformasyon amaçlı haberlerin internet sitelerinde, yazılı basında ve TV’lerde kulanılması durumunda cezai yaptırım getirilmesinin üzerinde duruluyor.

Sosyal medya düzenlemesinin internet siteleri, gazeteler ve TV’leri de içine alacak şekilde genişletilmesi gündemde."

(HÜRRİYET)Abdulkadir Selvi

Sosyal medya kalpazanlarına operasyon: 33 kişi gözaltında

 

Bakan Gül'den sosyal medya yasası açıklaması

 

BTK'dan uyarı: Adresinizi sosyal medyada paylaşmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 10:37

     Şmknsız bir durum. İnsanlar sadece seçtikleri hukumet gibi düşünmek zorunda değildir. Her oy veren kendini ve çevresini düşünür. Seçtiği kişilerde bu değerlere pozitif yaklaşım sergilemek zorundadır. İnsanları baskı ile susturmak ülkeye frangadır. Sosyal emdyada hakaret kufur, tehdıt, yada santaj zaten hukuki olarak yasalalar karşılık buluyor. Ben bugun akpe oy verebılırım, ama derdiği chp dinler, iyi partiy eoy veririm ama derdımı gormez akp dınler çözüm üretir. Ben seçmen olarak kişileri seçerim. onlarda bana çözüm üretmek yaşırına girer.  Avrupada musluman gibi kominist partiye oy verebılır, çunku onun kişilik haklarını o savunur.. yan burada yapılan ülkeye zıncırleme zrar olacağından çekınıyorum. Ataturk nutkunun bir kaymakamın yasaklı bulup toplatması gibi. 

  • Hehe01 Ekim 2021 10:33

    Komple kapatin rahat edin

  • Berber Bekri 01 Ekim 2021 10:15

    Aynen sosyal medya da hükumeti eleştirmenin cezası idam olmalı başka türlü demokrasi gelmez yaşasın demokrasi AB nasıl hangi kanunları uyguluyorsa onlar yasalaşırsa sorun kalmaz