E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek'ten BAE açıklaması: Oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacak---

Şimşek'ten BAE açıklaması: Oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacak

Şimşek'ten BAE açıklaması: Oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacak
03 Temmuz 2023 - 22:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirdikleri ziyareti değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iki ülke arasında oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacağını söyledi

Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştirilen ziyareti değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız muhtemelen ondan sonra bir ziyarette bulunacak. O ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma olacak." dedi.

Şimşek, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile BAE'ye gerçekleştirdiği ziyarete yönelik sorular üzerine Şimşek, Hazine olarak şu anda koordinasyonun kendilerinde olduğunu söyledi.

"TEKNİK ANLAMDA EPEY İLERLEDİK"

Şimşek, teknik çalışmalarda epey mesafe aldıklarına işaret ederek, "Önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız muhtemelen ondan sonra bir ziyarette bulunacak. O ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma olacak. Detaylara girmek istemiyorum ama oldukça kapsamlı. Teknik anlamda epey ilerledik." diye konuştu.

"FİNANSAL KONUDA SORUMLU BAKANLA GÖRÜŞTÜK"

Ziyaretin çok verimli geçtiğini aktaran Şimşek, "Zaten o nedenle heyetler geldi. Bütün bayram boyunca çalışıldı. Önümüzdeki hafta daha büyük bir heyet gelecek. Çalışmalar tamamlanınca Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde bir çerçeve çizilecek. Bizim orada kiminle görüştüğümüz belli, devlet başkanı, devlet başkan yardımcısı ve mali yani finansal konuda sorumlu bakanla görüştük. Devamında teknik görevlendirme oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE'ye yönelik ziyaretinin, çalışmaların tamamlanmasının ardından muhtemelen NATO Zirvesi sonrasında gerçekleşeceğini bildirdi.

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması

 

Şimşek: En kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkması sağlanacak

 

Şimşek: Fiyat ve finansal istikrar hedefine ulaşmakta kararlıyız

 

BAE'ye giden Yılmaz ve Şimşek'ten kritik görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç04 Temmuz 2023 14:36

    kur koruma deyip dövizi koruyorsunuz acaba TL yi neden korumak istemiyorsunuz battıyor nasıl olsa deyip birde çıkan yerini taşlayımı diyorsunuz .

  • borsacı04 Temmuz 2023 13:53

     TL NİN AŞIRI DEGER KAYBI MADEM EKENOMİDEN SORUMLUSUN TL AKIBETİNİ KONUŞ MİLLET SİZDEN DUYMAK İSTİYOR TL BATIYOR. 

  • azmi04 Temmuz 2023 13:24

    İyi de ne karşılığında. Varlık Fonuna dahil Milli Şirketlerden mi vereceksiniz ,gayrımenkul mü . Temmuz sponsoru denilen ülkeden ricacı olduk ya ,ne diyeyim. Seçimlere kadar da sığınmacılar çoğalmaya devam ederler , böyyük Türkiyem daha da böyür :(  :(  :( 

  • yorum04 Temmuz 2023 11:45

    BEAZ EŞYAMI ACABA

  • Mucise Reis ;)04 Temmuz 2023 08:19

    Ülke rahata ve refağa kavuştu. Yaparsa reis yapar :D benzın 26 tl yi aştı :D muhaleeft olsa benzın 50 olurdu. Stratajık akıl ile 26 ya alabilecez :D 

  • Eski 1 Fenerli 04 Temmuz 2023 07:41

    Beyler genel seçimler biteli nerede ise 2 aya yaklasiyoruz. Doymadiniz mi tevirata iftiraya yetmez mi artık... Sahteciliği yani suni enerjinizi bir sonraki seçime saklamanızı tavsiye ederim... Yoksa son bir ümit yerel seçimler mi diyor sunuz ? Züğürt tesellisi bile yok sizlere maalesef...

  • Turkogluturk04 Temmuz 2023 07:31

    Sat ye ekonomisi bitti borc al ye ekonomisine girdik.tipki osmanli gibi.su koyunlara sormak lazim japonyada batan gemimizin oraya gitme nedeni neydi.haremdeki karilarin masraflarini karsilamak icin borc almaya gonderildigini bilmez bunlar.

  • xyz04 Temmuz 2023 07:13

    Bir zamanlar o övündükleri Osmanlı toprağının bir parçası ve köyü olan BAE'den torunlarının para istemeye el avuç açmaya gittiklerini öğrenen ve buraları Osmanlı mülkü yapan Yavuz Sultan Selim bu sözüm ona dindar, vatansever, milliyetçi, liyakat sahibi, becerikli torunlarına ne derdi? Bu iş Ertuĝrul, Barboros, Selçuklu dizisi çevirmekle olmuyor. Gerçek hayatta ise milleti BAE den gelecek paraya muhtaç ediyorlar. Yazık ama çok yazık. Uyan Fatih uyan Yavuz uyan Alparslan, uyan Mete Han uyan sarışın mavi gözlü bozkurt Atatürk gör halimizi ve bizi bu duruma getirenleri.

  • Turkogluturk04 Temmuz 2023 10:04

    Tabi imf den yuzde 1 ile kredi almak yerine yahudi bankerler ile araplardan yuzde 10 ile almak iyidir dimi.

  • Köfte04 Temmuz 2023 09:05

    Tabii, IMF, Dünya Bankası, İngiliz Alman İtalyan vs para dileneceksin ki, ataların huzur içinde uyusun. (Sermayenin, paranın milliyeti dini imanı olmaz. Kim hesaplı verirse ondan alırsın)

  • Baran04 Temmuz 2023 08:04

    Jyide.. tarihten nostalji yapmisin...sende artik uykudan uyan gercek bu..ne anlatmak istemisin..

  • baran04 Temmuz 2023 06:44

    Bunların en iyi bildikleri şey satmak veya el avuç açmak. Tarikatta öĝrettikleri zaten bu. Bizim orada hasat ve harman zamanì kapı kapì dolaşırlar. Veya kimsesiz yaşlı insanlar öleceğinde elinde taşınmaz ne varsa alırlar. Sonrada satarlar. Adınada hayır derler.

  • AHMET ÖZBIR04 Temmuz 2023 06:36

    Acaba yine Cumhuriyetin hangi güzide şirketleri BAE ne verildi. Sat babam sat.

  • Tırt tırt04 Temmuz 2023 00:42

    Oglum hani Batı sermayesi. Sen oyle satmadın mı kendini ben batı sermayesi cekerim falan filan fismekan. Ne oldu bitti mi simdi rasyonel isleri.... Olmaz ama biz seni batidan sermaye cekcen diye saptık gitti karizma falan artık sıkma bence oyle batı matı sermayesi falan

  • Cubbeli Mehmet04 Temmuz 2023 00:34

    Noldu bu rasyonel isi? Olmadı mı? hani ko düdüko

  • doğa04 Temmuz 2023 00:22

    sistem çalışmadığı için beyannameler yetişmemiş    süre uzatılmayacak mı 

  • asena04 Temmuz 2023 00:19

    durup dururken kimse para vermez hele bu sahte müslimnlar hiçççççç

  • borsacı03 Temmuz 2023 23:20

    satılmayan fabrika ,liman kalmadı acaba neyi satacksınız çok merak ediyorum ülkenin bir tane milli yerli malı kalmayacak paramızı pul edip ülkeyi yabancılara peşkeş çekiyorsunuz .TL yi degersiz hale getirip fakirligi katladınız yabacılara ülkeyi milleti hizmetçi haline getirmek acaba dogrumu.

  • erhan04 Temmuz 2023 00:19

    kac dolar aldin bugune kadar?

  • baran03 Temmuz 2023 23:17

    15 Temmuz ve FETÖ'nün finansörü. ESAD destekçisi olarak demediğini bırakmadıkları BAE 'nin kapısìnda dilenci olarak para para para diye el açmak hangi vatan severliğe giriyor. Acaba 15 Temmuz ve Suriye şehitleri ne hissediyordur. Omurga ve ilke olmazsa böyle yalpalamada hazar olur. insan şu yapılanları bir başkasına söylese bir daha kimsenin yüzüne bakamaz.

  • okiman0703 Temmuz 2023 22:51

    neyin anlaşması bu? daha nerelerin satılması mı? paravan şirketler mi? ne işimiz var bu araplarla???

  • Turkogluturk04 Temmuz 2023 10:05

    Trump silah satiyordu fabrika degil

  • Ferhat 04 Temmuz 2023 07:19

    Trump amca ne e iş yapıyor idiyse. Aynısı