E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Fitch Türkiye'nin başarısına kayıtsız kalmadı---

Şimşek: Fitch Türkiye'nin başarısına kayıtsız kalmadı

Şimşek: Fitch Türkiye'nin başarısına kayıtsız kalmadı
09 Mart 2024 - 12:55 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "(Fitch'in) 12 yıl sonra gelen not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomik programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna da yansıdığını belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bu başarıya kayıtsız kalmayarak Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükselterek, görünümünü pozitife çevirdiğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

 

S&P, Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk11 Mart 2024 10:35

    Suriyelilere verdiginin yarisini kendi vatandasina layik gormeyene oy yok.

  • Kul hakkı unutmayın ayse 11 Mart 2024 08:35

    Sayın bakanım önemli olan öncelikle milletvekilleri maas ögretmen maas olsun emekli erken iptal olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal olsun kul hakkı unutmayın. Tasarruf yapacaksan önce buradan baslayalım milletvekilleri söför ve danişma iptal eger Müslüman. Milletvekilleri bunları yapar. Milletvekilleri esi ve cocukları oxel hakların iptal. Hz Ömer adaletin yapın kömşu aç ise tok bizden degil kul hakkı unutmayın sayın bakanim

  • Okur11 Mart 2024 07:57

    Yav sayın Şimşek  bizim göremediğimizi Fitch nasıl görmüş.Çok merak ettim  ekenominin neresi düzelmiş de bizim notu yükseltmiş.

  • reserpin 10 Mart 2024 20:48

    Nasıl bir başarınız var acaba çok merak ediyorum ? Ekonominin durumu belli. Halkın alim gücümü arttı ya da enfaslayon mu düştü. Bütün başarınız kağıt üzerinde rakamlarla oynamak.

  • borsacı10 Mart 2024 06:14

    sayın bakanım halkı dövizden sogutucu adım atmalısınız alım satım makasını çok açın 1 TL yapın döviz mevduatına vergiyi katlayın çok sert önelmlere baş vurun her gün bankalar arıyor kur korumaya geçin diyor kur korumayı derhal iptal edin .aksi halde TL yok olacak her gün eriyen paramız vatandaşın alım gücünü bitirdi size arz ederim .ülkey adım adım bataklıga sürükleemeyin sadece faiz artışı ile döviz düşmez.

  • Aydın 09 Mart 2024 23:36

    Devlet yönetimi sadece emekli ye değil önce kendinden ve sonra memurdan kemer sıkmaya gereksiz yerlere verdiği maaşlar iptal edilsin.Muhtarlık tamamen kalksın...Ballı maaş bitirilmesi gerek yoksa o koltukta siz bitersiniz.

  • Muhtara hakkım helal degil11 Mart 2024 08:38

    Ben ce muhtarlık kaldırın ben muhtar lara hakim helal etmiyor Sayın muhtar adayları öbür dünyada görüşmek üzere muhtar adaylar kul hakkı müslüman

  • ALİ KODUŞ10 Mart 2024 18:20

    650 milletvekiline ne gerek bunların mercedes makam otomobilleri, danışmanları korumaları sekreterleri odaları memurları en az bir milletvekilinine en az 5-10 kişi  hizmet etmekte olup sayı 200 indirilsin.ne yapıyorlar  % 90 yan gelip yatıyorlar bunlar olsun bakın enflasyon nasıl iniyor birde yandaşlarına rantıbil olmayan kredi ve rantıbıl olmayan gereksiz yatırmlar acilen durdurulmalıdır.

  • sözün özü09 Mart 2024 13:55

     Sayın bakanım; Emekli öğretmen olarak daha da fakirleşerek notumuz artmasına vesile olduk..... Bir de para babalarına dokunsanız uçarız. AMA  DOKUNAMAZSINIZ YANDAŞ ZENGİNLERE........

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL09 Mart 2024 13:55

    ABD bizden korkmaya başladı yavaş yavaş işler değişecektir veya bir oyun oynamakta bizim üzerimizden ABD....

  • Turkogluturk10 Mart 2024 14:10

    Abd askerine secde eden takunyalilar simdi nerelerde.gorev yapiyorlar biliyormusun.cahil.

  • Liberal 09 Mart 2024 23:48

    Abd tum dunyaya kafa tutarken senin gibi 3. Dunya ulkesinden niye korkar....uretim yok ....Yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 lira olarak gerçekleşmiştir. Ocak 2024 dönemi için; Açlık Sınırı: 15 bin 033 tl iken abd seni bu vatandas nasil geciniyoro yuzden kiskanmistir...