E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSıkılaşma döngüsü piyasalarda baskı yaratıyor---

Sıkılaşma döngüsü piyasalarda baskı yaratıyor

Sıkılaşma döngüsü piyasalarda baskı yaratıyor
23 Haziran 2023 - 09:14 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda faiz artış politikasının bitti algısının sönmeye başlamasıyla risk iştahının tekrar kesildiğini söyleyebiliriz.

ABD endeksleri gün boyu negatif işlem görürken Powell’ın konuşması sonrasında ve seansın sonuna doğru kendini pozitif tarafa attı. Dow Jones endeksi yatayda, S&P500 ve Nasdaq endeksleri pozitif tarafta yer aldı.

Avrupa endeksleri %0,70 civarında satıcılı seyirle seansı sonlandırdı. Öte yandan, İngiltere merkez bankası piyasa beklentisi olan 25 baz puanın üzerinde 50 baz puan faiz artışına giderek, politika faizini % 5 seviyesine getirdi. Bankalar %2,0 ve otomotiv %1,4 geri çekildi.

Asya endekslerinde Çin kapalı olmaya devam ederken satıcılı işlem görüyor. Japonya’da tüketici enflasyonu % 3,5 seviyesinden % 3,2 seviyesine geriledi. Ülkedeki imalat PMI 50,6 seviyesinden 49,8’e, hizmet PMI ise 55,9’dan 54,2 seviyesine geriledi.

BIST100 Endeksi dünü 241.43 (% 4.65) puanlık yükseliş ile 5.428 seviyesinden ve 96.571 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş hareketi hacim artışıyla birlikte sert yükselişle karşılaştı. Genele yaygın bir çıkış hareketinde bankacılık hisseleri pek uyum sağlayamadı. Döviz kurlarındaki yükseliş yeniden ivme kazanırken gösterge tahvil faizinde düşüş görüldü.

Küresel PMI verilerini, İngiltere’den perakende satışlar verisini; içeride ise ekonomik güven endeksini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda 'şahin Fed' endişesi

 

12 göstergesi "al" veren hisseler

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı23 Haziran 2023 09:38

    takip ediyorum sıkılaştırma kelimesi kullanan merkez bakası 6 yıldan beri papan gibi sıkılaştıma diyor adam akıllı artık bir kelime konuşamıyormu bu kadar zır cahillik TL  yi bitrdi.