E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarSigara ve alkole zam---

Sigara ve alkole zam

Sigara ve alkole zam
28 Haziran 2013 - 20:37 borsagundem.com

Bakanlar Kurulunun aldığı karar gereği, bira ve şarap dışındaki alkol ürünlerine yüzde 10, sigaraya da farklı oranlarda özel zam getirildi

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da Bakanlar Kurulunun aldığı karar gereği, bira ve şarap dışındaki alkol ürünlerine yüzde 10, sigaraya da farklı oranlarda özel zam getirildiği açıklandı.
Maliye Bakanı Cristobal Montoro tarafından verilen bilgilerde, mevcut durumda bira ve şarap dışındaki alkollü içeceklerden alınan litre başına 8,30 avroluk verginin 9,13'e çıkarılacağı belirtildi. Sigarada ise mevcut durumda alınan 3 farklı özel verginin farklı oranlarda artırılacağı kaydedildi. İspanya'da sigara satışı 2012 yılında yüzde 2,4 düşmüştü.
Hükümet, bu zamlarla yıllık 700 milyon avro toplamayı hedeflediğini duyurdu.
Öte yandan hükümet, yeni çevre vergisinden yıllık 340 milyon avro, büyük şirketlere getirilecek yeni vergilerden de 3 milyar 650 milyon avro yıllık gelir elde etmeyi hedeflediğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin28 Haziran 2013 21:47

    Haber başlığının başına İspanyada diye yazsanız ne güzel olur.Haberi ilk okuyan Türkiye de zam yapıldığını sanır.Belki de yakında bizde de yapılır

  • 28 Haziran 2013 20:58

    Bu zamla bile Turkiye'de bira fiyatı Ispanya'dakinin en az 3 katıdır.(ispanya'daki asgari ücrete bakınız)