E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi, Cumhurbaşkanlığına gönderildi---

Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi, Cumhurbaşkanlığına gönderildi

Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi, Cumhurbaşkanlığına gönderildi
18 Eylül 2023 - 20:16 borsagundem.com

TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi

Katıldığı bir televizyon programında, "Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" diyen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

SÖZLERİ İNFİAL YARATMIŞTI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz haftalarda Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti. Tsk'nın 15 köylüyü helikopterden attığını iddia eden Tanrıkulu, "TSK'nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden

FEZLEKESİ CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖNDERİLDİ

Hakkında soruşturma başlatılan Sezgin Tanrıkulu ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı, Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekeyi Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti: "Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde TV100 isimli kanalda yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' ve '5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılmıştır."

Erdoğan'dan Tanrıkulu'na sert tepki

 

CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebi

 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na 'Barış Pınarı' soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST18 Eylül 2023 22:05

    Sezo sabrında bir sonu var, Devletin merhametli ve kıllı kollarına sığın.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK18 Eylül 2023 22:22

    GEÇ GELEN VEYA GEÇ ÇALIŞAN ADALET ADALET DEĞİLDİR.

  • ALİ KODUŞ18 Eylül 2023 21:16

    Bu kişinin yıllarca Ülkemiz aleyhine aynı olayları yurt içi yurtdışından yaptığı basından öğreniyoruz daha önce gereken yapılsa ne bu nede  diğerleri bu hareketleri yapabilir idi.Bu mu ATATÜRK cü ve ilkelerinden giden.Başka ülkelerde aynı hareket yapsa en sert şekilde cezalandırılır idi.