E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert düşüşten sonra BİST'de açılış beklentisi---

Sert düşüşten sonra BİST'de açılış beklentisi

Sert düşüşten sonra BİST'de açılış beklentisi
09 Haziran 2015 - 09:14 borsagundem.com

Borsada hafta boyunca ve kısa vadede gündemin öncelikli maddesi seçim sonuçlarının meclise yansımaları ve olası senaryolar olacak

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
"İLK GÜNÜN TEPKİSİ SERT OLDU
   
Seçim sonuçlarının ardından hem bizim hem de piyasanın genel beklentisinin de ötesinde bir sert düşüş hareketi ile  BIST100 endeksi güne %8,15 değer kaybıyla 75,268 puandan başladı. Sabah erken saatlerde 2,81 sınırına dek yükselen USDTRY’de günün devamında 2,75 seviyesine dek gevşeme hareketinin gözlenmesi ile bir miktar tepki veren BIST’te en  yüksek 77,606 puan test edildi, 77,000 etrafında dengelenme çabası gösteren endeks günü %5,05 düşüşle 77,805 puandan tamamladı. Yeni güne başlarken USDTRY’yi 2,7550’lerde görüyoruz ki dün BIST kapanışında 2,7650’nin üzerinde bir hareket vardı. Endeksin güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak Fibonacci seviyelerine baktığımızda  77,200  altında 76,200 seviyesi ilk önemli destek noktası olarak karşımıza çıkmakta, eğer bu seviye kırılırsa önce 74,500 ardından 72,800 seviyeleri gündeme gelecektir. Direnç noktaları ise 78,500- 80,000 olarak dikkat çekmektedir.   
   
Dün belirttiğimiz gibi hafta boyunca ve kısa vadede gündemin öncelikli maddesi seçim sonuçlarının meclise yansımaları  ve olası senaryolar olacak.. Ayrıca MHP liderinin açıklamalarının artırdığı erken seçim riski ile görülen 2,81 sınırından dönen USDTRY’de hükümet kurma olasılıklarına dair daha fazla netlik görene dek üst bant/güçlü direnç olarak 2,80-2,82  seviyelerinin kalmasını beklemeye devam ediyoruz.. Öngörümüz  YSK kesin seçim sonuçlarını ilan edene dek bu seviyelerin kırılmaması yönünde, geri çekilmelerde ise 2,72 seviyesini önemsemekteyiz. Dün CHP Lideri’nin de AK Parti ile koalisyonu değerlendirmediği yönünde açıklamalarını izledik ancak şu anki durumda belirsizlik yüksek devam ettiği ve  kesin sonuçların ilanına da henüz vakit olduğu için olasılıklar ve gelişmeler takip edilmeye devam edilecek.. Dün yurt içinde sanayi üretim rakamı açıklandı ve kurda yükselişe karşı harekete geçme denemesinde bulunan bir TCMB gördük. Deneme diyoruz zira  döviz depo faizlerde atılacak bir adımın yüksek etkinlik   östermesini beklememekteyiz. 
   
Sanayi üretim tarafında ise veriler ekonomik aktivitede 1.çeyreğe kıyasla daha iyi bir ikinci üç aylık dönem  performansına işaret ediyor. Yine de bunun endeks üzerinde kayda değer etkileri olmadığını söyleyebiliriz ki bu hafta verilerinin seçim gündeminin gölgesinde kalması beklentimizi de zaten paylaşmıştık, belki burada bir istisna zayıf beklentilere rağmen beklentilerin üzerinde gelmesi halinde 1Ç büyüme verisi olabilir. Zaten dün seçim sonucunun nota etkisi olmadığı açıklaması yapan S&P’nin büyüme ve büyüme modeli vurgusu yaptığını gördük. Diğer taraftan yatırım  yapılabilir notla izlenmemiz sebebiyle açıklamaları piyasa nezdinde daha önemli olan Fitch’den de açıklamalar geldi, şimdilik stresi artıracak bir mesaj görmesek de Fitch’in uyarılarının S&P’ye kıyasla bir miktar daha yüksek tonda olduğu  öylenebilir, ekonomi politikasının şekillenmesinden önce hükümetin nasıl kurulacağı gibi kısımlar daha kısa vadede öncelikli olacağı için piyasalar şimdilik bu açıklamalara negatif reaksiyon vermeyebilir.  
   
Dün yurtdışında veri bakımından sakin bir gündü, bugünün ajandasında ise Euro Bölgesi’nde büyüme ve ABD’de toptan  stoklar rakamlarını izleyeceğiz, yine de yurt içi yansımalarının seçim öncesi döneme kıyasla sınırlı olmasını bekliyoruz. İçeride gündem ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun görüşmesi olacak. Olası açıklamaları izleyeceğiz, bu gündem haricinde ise piyasada ilk sert tepkilerin ardından hareketlerin daha az keskin hale gelebileceğini, tepki gelebileceğini ancak yine de volatilitenin yüksek kalmaya devam edebileceğini düşünüyoruz..''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)